Kalkoen drive-thru voor Kerst

Kerst wordt dit jaar thuis genieten. Daar heeft de Friesche Club de ideale oplossing voor bedacht: de kalkoen drive-thru. Met je auto feestelijk je kant-en-klare kalkoen ophalen. Feestelijk en compleet coronaproof.

Goed gevuld

“De vulling is samengesteld door de kok. De kerstbeleving moet er echt in zitten. Natuurlijk is de kalkoen eerst gemarineerd met een aantal geheime ingrediënten. Dan vullen en omringen we de kalkoen met ouderwetse Hollandse groenten, zoals pastinaak, knolselderij, champignons, tamme kastanjes, spruitjes, uitjes en nog veel meer. De kalkoen wordt op lage tempratuur gegaard, zodat de smaken er goed in trekken. De kalkoen hoeft thuis alleen nog even de oven in om op te warmen. Dat scheelt je zes uur in de keuken, dat doen wij voor je. De kalkoen wordt geleverd met twee sauzen, om naar smaak toe te voegen”, vertelt eigenaar Marcel Meijer trots.

Bescheiden kalkoen

Op dit moment zijn de gezelschappen niet zo groot in verband met corona en daarnaast zijn de meeste ovens in Nederland ook niet hetzelfde formaat als de Amerikaanse. Ook daar heeft Marcel aan gedacht. “Het zijn bescheiden kalkoenen, perfect voor gezelschappen tot ongeveer zes personen. Dat past precies binnen de maatregelen én in de Nederlandse ovens. Dus ideaal om voor jezelf te bestellen of als cadeau weg te geven aan familie, vrienden of werknemers.”

Kalkoen drive-thru

Om ook het ophalen een klein feestje te maken, organiseert de Friesche Club de kalkoen drive-thru. De locatie is feestelijk aangekleed, waar je met de auto doorheen kunt rijden om de kalkoen met je gezin op te halen. Gezellig en coronaproof. “We zijn op dit moment met de gemeente in overleg hoe we dit het beste kunnen realiseren. We hebben al een locatie op het oog en kijken nu naar de aankleding zodat de feestdagen gezellig kunnen beginnen”, vertelt Marcel. De kalkoen reserveer je vooraf, zodat je met kerst altijd goed zit.

Van kalkoen tot viergangenmenu, allemaal lokaal geregeld

“We werken met de lokale slager voor dit initiatief. Hij mist nu ook veel omzet omdat de horeca dicht is. Ook kun je er gemakkelijk een viergangenmenu van maken, doordat je er ook veel lokale specialiteiten bij kunt bestellen. Zo werken we samen met de lokale bakker voor een bijpassend broodplankje en met de lokale ijsboer voor het dessert. Of je kunt kiezen voor een kaasplankje met Bleu de Wolvega, Fryslaner oude kaas en Tynjetaler”, vertelt Marcel. “Allemaal verse streekproducten. Dit scheelt ook weer een stuk in vervoer en plastic. Het zijn allemaal samenwerkingen met mensen die het echt verdienen!” 

Naast het eten, is het ook mogelijk om lokale drankjes mee te bestellen, zoals de nieuwe ‘champagne’ Brut van wijngaard Frysling en het 2020 biertje van Westeinder bier.

De praktische informatie
Bestellen: reserveer je kalkoen vooraf op www.kalkoenleeuwarden.nl
Ophalen: feestelijk ophalen op 23 en 24 december.
Bezorgen: ook mogelijk
Als geschenk: neem contact op voor grotere aantallen. Kunnen op locatie bezorgd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *