Gestolen beeld Rengerspark teruggevonden in stukken

Eén van de twee bronzen hondenbeelden uit het Rengerspark was gesloten maar is nu weer teruggevonden. Helaas niet meer in originele staat, maar in verschillende stukken. Het beeld was vorige week met grof geweld meegenomen.  

Us hûnen, zo heten de bronzenbeelden. Deze beelden zijn gemaakt door Gerda van den Bosch. Dit was een eerbetoon aan de Friese hondenrassen. Us hûnen werd in 1987 geschonken aan de gemeente Leeuwarden. De waterhond staat er nog maar van het andere beeld waren nog maar twee pootjes over. Het beeld is inmiddels gevonden bij een oud-ijzerboer die er een paar euro voor kreeg, zo meldt Jan Anton Koers, voorzitter van de Nederlandse vereniging voor Stabij- en Wettterhounen, aan de LC. Hij weet ook dat het een paar bekenden van de politie waren die hiervoor verantwoordelijk zijn.

Er wordt gekeken of het beeld nog hersteld kan worden. Koers meldt aan de LC dat hij de stukken nog niet gezien heeft. Er was al een actie gestart om eventueel een nieuw beeld te laten neerzetten. Deze is voor nu even stopgezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *