Jumbo Kooistra en Poiesz gaan voorlopig om 20.00 uur dicht

Vanaf 15 oktober sluiten Jumbo Kooistra en Poiesz Supermarkten de deuren om 20.00 uur. Sorry studenten! Dit betekent dus niet nog even op het laatste moment lekkere drankjes halen voor je vierpersoonshuisfeestje. De reden achter deze beslissing is het aangekondigde verkoopverbod voor alcohol na acht uur ’s avonds.

Jumbo Kooistra houdt zich de afgelopen maanden scherp aan de geldende maatregelen, maar om ongeduldig en boze klanten te voorkomen vanwege het alcoholverbod zullen ze de komende tijd om 20.00 uur sluiten.

Deze beslissing zal zeker leiden tot een dalende omzet, nu de vestigingen een uur eerder dicht moeten, maar dat interesseert Kooistra niet. Op dit moment is de veiligheid van de medewerkers het belangrijkste. Met de beslissing hoopt Kooistra dat er meer supermarktketens zullen volgen. Tot nu toe heeft Poiesz dezelfde gedachte om eerder dicht te gaan om zo agressie te voorkomen en om de medewerkers te beschermen. Ook Spar Boonstra en de Albert Heijn in Dokkum geven aan eerder dicht te gaan. Jumbo en Albert Heijn hebben een andere mening hierover. Zij willen klanten de mogelijkheid geven om gewoon hun boodschappen te doen.

Is dit nu een goede beslissing of niet? Uiteindelijk is het allemaal voor een goed doel en na al het coronagedoe zal het bier vast weer lekkerder smaken!

Bron: LC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *