Ivo de Jong: NYP franchisenemer 2019

Ivo de jong is op 21 mei jl. door New York Pizza uitgeroepen tot franchisenemer van het jaar 2019. De ondernemer van drie vestigingen twee in Leeuwarden en één in Lelystad- kreeg de prijs uitgereikt door Philippe Vorst, oprichter en directeur van New York Pizza. Vorst zei in zijn toespraak dat Ivo deze prijs gewonnen heeft, omdat hij het voor elkaar heeft gekregen om drie winkels te laten groeien. Hij levert in zijn vestigingen uitstekende operationele prestaties, pakt elke kans aan om zijn winkel te laten groeien en weet enthousiaste teams neer te zetten, waar hij goed voor zorgt. ‘Er kwam een droom uit toen ik deze prijs binnensleepte. Ik ben al bijna tien jaar ondernemer binnen de keten en dan is het geweldig als je deze prijs wint. Het is de prijs die ik altijd al eens wilde winnen, dit is erkenning van mijn werk.’

Een koe in de tuin
Ivo heeft net zijn dertigste verjaardag gevierd en heeft al heel wat bereikt op werkgebied. Hij begon ooit als pizzabezorger in Rijswijk bij New York Pizza en later als assistent-bedrijfsleider. Op zijn 21e kreeg hij de kans om een vestiging in Roosendaal over te nemen samen met zijn compagnon. Helaas konden ze er niet samen van leven en zijn ze op een goede manier uit elkaar gegaan. Op een gegeven moment werd Ivo door het hoofdkantoor van New York Pizza gebeld met de mededeling dat ze een mooie kans voor hem hadden in Leeuwarden. ‘Ik zei Leeuwarden? Ik ken helemaal niemand daar, iedereen heeft daar toch altijd een koe in de tuin staan?’, lacht hij. Maar ik besloot toch om te gaan kijken waarom deze winkel te koop stond en wat de kansen waren. Ik zag al snel dat het mij heel veel mooie kansen zou geven en Leeuwarden beviel me wel met de grachten en het oud historisch centrum.’ Na drieënhalf jaar elke dag hard werken op de werkvloer, ging Ivo voor het eerst op vakantie en ontdekte dat zijn bedrijf prima functioneerde zonder hem. ‘Bij terugkomst bleek het allemaal goed te draaien. Ik dacht als het drieënhalve week goed kan gaan, dan kan dit ook langer. Uiteindelijk is het nooit mijn droom geweest om tot mijn 65e op de werkvloer te staan.

‘Ik heb het vier jaar heel veel gedaan, maar ik wilde uiteindelijk verder groeien.’ Hij kreeg toen de kans om een vestiging in Lelystad over te nemen. ‘Op deze manier ontwikkelde ik me weer verder en in plaats van dat ik de teams van de drie vestigingen ging aansturen, stuur ik nu de bedrijfsleiders aan.’

New York Pizza Leeuwarden
New York Pizza in Leeuwarden heeft twee vestigingen; één is te vinden op de Schrans en de nieuwste vestiging op de Noorderweg. Ivo heeft een drukke tijd achter de rug. In vijf maanden tijd werden er twee vestigingen uit de grond gestampt. In januari was het nieuwe pand van New York Pizza aan de Schrans klaar en sinds 30 april is de vestiging aan de Noorderweg geopend.

New York Pizza on tour
Nu bijna acht jaar later woont Ivo nog steeds met veel plezier in Leeuwarden. Hij is nog maar net klaar met het openen van de tweede vestiging van New York Pizza en is alweer druk bezig met een nieuw leuk project: New York Pizza on tour. ‘We hebben een oven omgebouwd op gasflessen en dan kunnen we ter plekke pizza’s bakken. Mensen kunnen ons straks inhuren voor evenementen of festivals. Hoe uniek en gaaf zou het zijn, dat je bij je bedrijfsborrel in plaats van de wekelijkse snacks, een verse pizza naar keuze laat bakken door New York Pizza?’

Hoge kwaliteit
‘New York Pizza bestaat al 20 jaar in Leeuwarden. Onze pizza’s zijn een kwaliteitsproduct met een unieke smaak, die je niet bij andere pizzeria’s vindt, aldus Ivo. ‘En de producten die we gebruiken zijn van een hoge kwaliteit. Onze pizza’s zijn zonder geur-, kleur- en smaakstoffen en we hebben de laatste jaren enorm geïnvesteerd in de zoutreductie in het deeg. De mozzarella die wij gebruiken is 100% van gepasteuriseerde melk, dit vind je bij andere pizzeria’s vaak niet. We werken met verse producten en er is voor iedereen een lekkere pizza te vinden. Daarnaast proberen we geen plastic meer uit te leveren naar de klanten. Als de service en kwaliteit hoog wordt gehouden en de pizza is altijd goed, waarom zou je nog bij een andere pizzeria bestellen?’

Tekst: Jantina de Vries
Foto’s: Simon van der Woude


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *