Is de kapper nu wel of niet open?

Voor horecagelegenheden is het duidelijk. Die zijn in elk geval tot en met 6 april gesloten. Voor een supermarkt is het erg vanzelfsprekend om open te blijven. Maar hoe zit dat met kapsalons? Zijn deze open of gesloten?

Er blijkt een groter verdeeldheid te zijn onder de kapperszaken. Bij de ene zaak hangt er een briefje op de deur dat ze vanwege het coronavirus niet open zijn, terwijl een andere kapper gewoon klanten blijft knippen. Hoe kan dit?

Voor kapperszaken is het onduidelijk wat zij het beste kunnen doen. Er is geen duidelijk advies. Aan de ene kant meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dat mensen allemaal anderhalve meter afstand van elkaar moeten houden, wat betekent dat het onmogelijk is om iemand te knippen, maar aan de andere kant laat het RIVM ook weten dat kappers gewoon open kunnen blijven. Wat een verwarring.

Het gevolg is dat veel kappers geen risico nemen en hun deuren sluiten, maar er blijven ook een aantal gewoon open. Dit zorgt voor discussies met klanten en ook kappers onderling kijken elkaar met een scheef gezicht aan. Brancheorganisatie ANKO hoopt en verwacht dat het RIVM zo snel mogelijk met een advies komt voor kapperszaken, zodat er duidelijkheid komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *