Introductie: Binnenstadsmanager Hayo

Columnist Hayo Galema Leeuwarden

Onze nieuwe Columnist Hayo Galema

Wat is een binnenstadsmanager en wie is Hayo Galema? Met die vragen gingen wij op visite bij Hayo Galema. Hij zal voor ons regelmatig een column schrijven, dus willen wij graag weten wat voor vlees we in de kuip hebben.

We bezoeken Hayo Galema in de Blokhuispoort. In een van de voormalige cellen heeft hij zijn kantoor gevestigd. Vanuit die cel is hij in contact met ondernemers, de gemeente en andere belanghebbenden van het centrum. Hayo is binnenstadsmanager en werkt voor Stichting Binnenstadsmanagement Leeuwarden. Omdat hij een column bij ons gaat schrijven gingen wij even kijken wat hij nu precies doet.

Hayo vertelt ons dat hij als binnenstadsmanager het aanspreekpunt is voor de stichting. Deze organisatie heeft als doel het versterken van de economie van de binnenstad. Dit doen ze door contact te leggen tussen alle ondernemers, vakbonden en overheid. Hun grootste drijfveer is dat gezamenlijk er zoveel meer te maken is van het centrum. Hayo vergelijkt het met afgelopen jaar. De binnenstad heeft veel bezoekers getrokken door de leuke evenementen, ondernemers zijn er echt beter van geworden: ‘Als iedereen dezelfde kant op kijkt kunnen we zoveel meer bereiken’.

Galema heeft geschiedenis gestudeerd. Maar werkend in de boekenwinkel in Groningen komt hij er achter dat retail hem veel meer trok dan voor de klas staan. In Groningen en later in Leeuwarden, als bedrijfsleider van de Tille, organiseerde hij veel leuke evenementen. Zowel in de winkel als met andere ondernemers. 

Hayo is dagelijks in de stad te vinden, hij is altijd op de hoogte van wat er speelt. Om deze reden is hij onze nieuwe columnist. Volgende week lees je zijn eerste column.

Foto: Simon van der Woude

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *