Internationale studenten in Leeuwarden hebben het zwaar

Door de coronacrisis wordt het leven er niet gemakkelijker op, zeker met de lockdown. Ook op studenten heeft dit effect. De resultaten van landelijke onderzoeken laten zien dat door de lockdown studenten zich eenzamer en een stuk minder gemotiveerd voelen.

Froukje Meijerink, directeur van NHL Stenden in Leeuwarden, meldt aan Omrop Fryslân dat met name de internationale studenten op de hogeschool hier het meest last van hebben. “De Nederlandse studenten kunnen nog vaak naar hun ouders toe, maar voor buitenlandse studenten is dat geen optie”, zo laat Meijerink weten. Er is echter wel een lichtpuntje: Meijerink meldt dat ondanks dat studenten zich minder voelen, dat niet terug te zien is in de studiepunten. “Dat is dus best wel goed.”

Maar dan komt er nog een ander probleem: de avondklok. Op NHL Stenden zijn ’s avonds ook lessen. De reden hiervoor is om studenten zoveel mogelijk fysieke lessen te kunnen laten volgen en dat is dan mogelijk door de lessen te verspreiden. Maar met de komst van de avondklok is Meijerink niet zeker of die lessen dan nog wel door kunnen gaan.

Bron: Omrop Fryslân

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *