‘Hopelijk wordt Dierendag dit jaar weer een leuk evenement!’

Foto: Marcel van Kammen

Midden in het winkelcentrum in Hardegarijp is eigenaresse Suah van der Veen in 2016 haar dierenspeciaalzaak Pets&Co begonnen; een winkel waar iedereen terecht kan met vragen over honden, katten, vissen, vogels en knaagdieren.

‘Ik heb tijdens mijn opleiding Diermanagement stage gelopen bij de vorige dierenspeciaalzaak die hier zat. Daarna kon ik de zaak overnemen, maar ik heb ervoor gekozen een hele nieuwe winkel op te starten’, vertelt Suah. ‘Alles wat je ziet heb ik zelf opgebouwd. Dat is natuurlijk best spannend geweest, maar na inmiddels vier jaar kan ik zeggen dat het heel goed gaat! Volgend jaar, in 2021, hoop ik mijn vijfjarig jubileum te kunnen vieren..!’

De huidige coronacrisis vraagt aanpassingen en creativiteit van ondernemers en daar is ook Suah mee aan de slag gegaan. Naast dat klanten van Pets&Co bij de ingang schriftelijk worden geïnformeerd om anderhalve meter afstand te houden en over dat ze nu geen dieren mogen aaien, is Suah ook een gratis bezorgingsdienst begonnen voor mensen binnen een straal van tien kilometer. ‘Bezorgen was altijd al mogelijk, maar nu bied ik het gratis aan voor mensen in en rondom Hardegarijp. Op de Facebookpagina van de winkel staat een apart 06-nummer vermeld waar mensen via WhatsApp hun bestellingen kunnen plaatsen, maar even bellen naar ons vaste nummer kan ook. Er wordt door een aantal vaste klanten al dankbaar gebruik van gemaakt!’

De openingstijden van de winkel zijn, op het afschaffen van de koopavond na, niet veranderd. ‘Ik hoop dan ook dat mensen vooral blijven komen, of hun dierenproducten door mij laten bezorgen, en niet online bij de grotere organisaties gaan bestellen!’, antwoordt Suah op de vraag hoe mensen haar door deze crisistijd heen kunnen helpen.

En wat zou Suah graag willen doen na deze coronatijd? ‘Nou, ik hoop dat ik op vier oktober, Dierendag, weer een leuk evenement mag verzorgen, zoals elk jaar! Vorige keren konden mensen in Pets&Co bijvoorbeeld muffins voor hun hond decoreren, of was er een speurtocht voor kinderen. Ik hoop van harte dat we dit jaar na één september weer dat soort dingen mogen gaan doen!’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *