Hongersnood voor stadsduiven dreigt dankzij de coronacrisis

Voor ons allemaal zijn het moeilijke en gekke tijden, maar ook de dieren in de stad hebben het lastig. Doordat er veel minder mensen op straat zijn en er minder gegeten wordt, is er voor de dieren ook veel minder eten.

De binnenstad ligt aardig stil. De pleinen zijn verlaten, de winkelstraten zijn uitgestorven, er staan geen rijen voor de friet- en viskramen en de terrassen zijn gesloten. Voor alle ondernemers is dit slecht nieuws, maar ook voor de dieren die van kruimels en op de grond gevallen patatjes leven. De stadsduiven hebben het nu bijvoorbeeld erg moeilijk.

Hongersnood voor stadsduiven

Dit is zó’n groot probleem dat een Duitse dierenrechtenorganisatie waarschuwt voor de gevolgen van de coronacrisis voor stadsduiven. Volgens Leonie Weltgen van de Duitse Dierenbescherming dreigen er duizenden duiven te verhongeren. Dit komt vooral door de koppigheid van de beesten.

‘Omdat duiven zeer gehecht zijn aan hun standplaats, verlaten ze de binnensteden niet’, legt Weltgen uit aan de Duitse krant Express. Daarnaast is het nu broedseizoen en zullen veel jonge duiven wegens voedselgebrek in hun nesten overlijden.

Verantwoordelijkheid voor steden

Alhoewel de stadsduif niet heel populair is, is het lot dat de dieren ondergaan ondraaglijk volgens Weltgen. ‘Dat de dieren nu op een ondraaglijke wijze aan hun einde komen, mogen de steden niet toestaan. De voorouders van de stadsduiven werden ooit door mensen gefokt. We hebben dan dus ook een speciale verantwoordelijkheid.’

Bron: Suksawat

1 Reactie to “Hongersnood voor stadsduiven dreigt dankzij de coronacrisis”

  1. Ik zag ze gister wel rond lopen en zoeken…zo erg dit. Maar war kun je er aan doen, wist ik het maar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *