Hollander’s Nieuwe: De gezelligste viszaak van Leeuwarden!

Zin in een lekker visje? Hollander’s Nieuwe aan de Drachtsterweg is de gezelligste viszaak van Leeuwarden! De gerechten worden door Jeffrey en Robin Hollander bereid en het duo is niet meer uit Leeuwarden weg te denken.

Jeffrey is de winkel in 2014 gestart, broer Robin sloot zich er in 2016 bij aan. Het samenwerken is een van de mooiste factoren van de winkel, vindt Jeffrey. “Naast dat wij het samen doen, staat onze vader Bert Hollander ook altijd voor ons klaar. Wij hebben eigenlijk met zijn allen dezelfde visie: het leveren van de beste kwaliteit en ervoor zorgen dat onze klanten tevreden zijn en terug blijven komen.”

Het idee voor de winkel ontstond tijdens een voetbaltrainingskamp in Marbella. “Het begon eigenlijk bij de opmerking ‘Waarom gaast niet in de vis?’ van Binne Kooistra, een vriend van mij. Soms vallen puzzelstukjes heel snel in elkaar”, vertelt Jeffrey. Na jaren (werk)stage in Sneek bij Vishandel Abbink, is het balletje vervolgens gaan rollen.

‘Mensen rijden speciaal voor ons om’

Inmiddels bestaat de viswinkel alweer tien jaar en is het niet meer weg te denken uit Leeuwarden. “Het is hard werken, maar we horen heel veel positieve verhalen”, vertelt Robin. “Daar krijg je energie van en daar doe je het voor.”

“Er komen niet alleen Leeuwarders bij ons langs, maar ook steeds meer toeristen weten ons te vinden. We horen ook wel eens verhalen dat mensen uit andere regio’s langskomen of speciaal omrijden.”

Kwaliteit

Kwaliteit vinden zij het allerbelangrijkste. En daar staan ze bij Hollander’s Nieuwe voor. “Zes dagen per week krijgen wij verse vis geleverd. Vers is dus ook écht vers. En elke vis gaat letterlijk door de hand.”

Op het moment van schrijven begint het nieuwe haringseizoen binnenkort weer. “Hier besteden wij ook veel aandacht aan. Iedere haring snijden wij vers van het mes. Zelf zijn wij ook dol op haring en dat helpt natuurlijk ook wel mee. Wij laten onze haring op een speciale manier rijpen zodat het zout op de ‘juiste’ manier in de haring komt. Dat is dan natuurlijk wel naar onze eigen smaak”, lacht Jeffrey.

Vooruitgaan

Nog even terug naar de winkel. Want die is mooi en fris ingericht, en er zijn zowel binnen als buiten voldoende zitplaatsen. Je kunt er overigens ook gratis parkeren. In de zaak hangen digitale menuborden met foto’s van de producten en staat er sinds kort een bestelzuil.

Hier wordt vooral gebruik van gemaakt tijdens drukke momenten, door jeugd, en mensen die graag even rustig willen kijken voordat ze hun keuze maken.

“Wat wij belangrijk vinden is een gezellig praatje met de klanten maken. Naast dat wij natuurlijk veel visproducten en complete menu’s met vis, patat en salade verkopen, denken wij ook aan de gasten die meer van andere producten houden. Zo hebben wij een redelijk assortiment aan snacks. Hierdoor is het gemakkelijk om bijvoorbeeld ook als bedrijf een bestelling te doen.”

En hoe druk het ook is: lang wachten hoef je nooit. “Binnen tien minuten staat je bestelling voor je klaar. Dit komt doordat wij een mooi systeem hebben en goed op elkaar ingespeeld team hebben!

Na het lezen van deze tekst spontaan zin gekregen in het eten van vis? Je bent van harte welkom in de viswinkel aan de Drachtsterweg 7 te Leeuwarden. Je kunt telefonisch bestellen of via Hollandersnieuwe.nl je bestelling plaatsen en vervolgens afhalen op de gewenste tijd. Eet smakelijk alvast!

2 Reacties op “Hollander’s Nieuwe: De gezelligste viszaak van Leeuwarden!”

  1. Prima qualiteit leuk personeel.
    Tip: op Ameland geproefd kibbeling van de Meerval.
    Niet te vet en heerlijk. Misschien iets nieuws. Een uitdaging. Maar gewoon doorgaan toppers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *