Hoger beroep voor Blokkeerfriezen is begonnen

De ´blokkeerfries´ is inmiddels een begrip in de Nederlandse samenleving en is zelfs uitgeroepen tot het woord van het jaar 2018. Daarmee heeft de blokkeerfries ook een plekje in het Van Dale woordenboek bemachtigd. Dat hebben ze toch best knap voor elkaar. Deze week verschijnt opnieuw  het begrip op alle nieuwswebsites.

Gister is namelijk voor vijftien van de blokkeerfriezen het hoger beroep begonnen bij het gerechtshof in Leeuwarden. De overige negentien die vorig jaar ook terecht stonden, hebben zich neergelegd bij het besluit van de rechter en voeren hun taakstraf variërend van tachtig tot tweehonderd uur netjes uit.

De dag is begonnen met Jenny Douwes; ze wordt gezien als aanstichter van de hele toestand en is veroordeeld voor opruiing. Tijdens de zitting blijft ze bij haar standpunt: ‘Ik heb niks gedaan wat strafbaar is. Ik heb gedaan wat de politie me gevraagd heeft, ik heb de oproep tot de langzaamaanactie van Facebook gehaald.’ Hiermee geeft ze aan dat ze geen schuld heeft en ze vindt dat ze vrijgesproken moet worden.

Of dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren, zullen we uiterlijk vrijdag weten, maar verwacht wordt dat het openbaar ministerie donderdag al bekend zal maken welke straffen zij eist tegen de blokkeerfriezen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *