Het vertrouwde gezicht van Internoord Vakanties

De vestigingen van Internoord vakanties timmeren na de coronapandemie nog steeds en sterker dan ooit aan de weg. Maak kennis met een van de grootste, onafhankelijke reisbureaus van Noord-Nederland: Internoord vakanties. Te vinden op drie locaties in Friesland: Leeuwarden, Heerenveen en Harlingen.

Internoord vakanties, wie in Leeuwarden en omstreken kent het niet? Hoek Oosterstraat-Tweebaksmarkt, kan niet missen. Dit reisbureau bestaat al sinds 1957. Met tien medewerksters is het qua bezetting de grootste vestiging van Internoord vakanties. Laura, Nynke Aukje, Hiltje, Celia, Suzanne, Conny, Ellen, Taylor, Marga en Anouk vertegenwoordigen met elkaar meer dan tweehonderd jaar aan reiservaring. Iedereen heeft zijn eigen expertise, met elkaar heeft het team zo ongeveer de hele wereld gezien. “We show you the World”.

Vertrouwd idee voor klanten

Een vertrouwd idee voor klanten: er is veel kennis aanwezig op ons kantoor. “We zijn bovendien voor veel klanten in Friesland vertrouwde gezichten. En dat van een compleet onafhankelijk reisbureau, want we zijn niet gebonden aan een touroperator of grote landelijke organisatie. We hebben korte lijnen met veel contacten in de reissector en ook als collega’s onderling tussen de vestigingen in Harlingen, Heerenveen en Eelde.”

Internoord vakanties Leeuwarden heeft een haast onverwoestbaar imago en heeft maximaal gebruik gemaakt van de opkomst van het online boeken. De combi tussen een ‘stenen’ reisbureau en een geheel eigen online afdeling is inmiddels een betrouwbare waarde voor veel reizigers. En niet alleen ouderen komen naar onze winkels, ook jonge stellen, groepen jongeren en studenten ervaren hoe relaxt het eigenlijk is, boeken via een reisbureau.

“Wij bieden alle service die je maar kunt bedenken, wij regelen alles voor een reis en hebben directe lijnen met touroperators. En het kost je letterlijk niks extra, want dat denken mensen vaak, dat boeken via een reisbureau duurder is dan online. Overigens: je kunt bij Internoord vakanties vrijwel alles online boeken, en we hebben een eigen offerte tool die aangesloten is op een zeer moderne website waar je je reis of vakantie ook na sluitingstijd nog kunt boeken. En hoe je ook boekt, altijd profiteer je van onze service van de reisspecialisten op de kantoren.”

Klanten stappen gemakkelijk binnen bij Internoord vakanties Leeuwarden, de ligging in het centrum is ideaal. De meesten komen op afspraak: “Dat vinden we zelf ook fijn, want de klant hoeft dan niet te wachten. Maar onze deur staat altijd open hoor, ook voor de spontane bezoeker.”

Internoord vakanties Heerenveen: vertrouwde gezichten

Een beetje oplettende ‘Feanster’ heeft het vast wel gezien: sinds ruim een jaar prijkt de naam Internoord vakanties op het pand op het hoekje aan de Minckelersstate. De naam mag dan nieuw zijn: binnen zitten vertrouwde gezichten op reislustige klanten te wachten. Karin, Coby, Marije en Brenda vormen de professionele bezetting van de Heerenveenster vestiging van Internoord vakanties. “De vaste klantenkring die ons persoonlijk kent, is ons trouw gebleven.”

Toch is er wel degelijk meer veranderd dan de naam alleen. “We zijn geen grote reisketen maar een overzichtelijk, onafhankelijk, allround reisbedrijf. Doordat we zelfstandig opereren en niet afhankelijk zijn van een bepaalde touroperator, hebben we veel meer bewegingsvrijheid en adviseren we datgene wat bij u past en niet wat bij ons past. Het meedenken met klanten is voor de Internoord-reisspecialisten een tweede natuur. Bovendien bezitten ze een schat aan persoonlijke reiservaring die ze met elkaar en de klant delen: “Zo komen we tot een eerlijk en duidelijk advies”.

De medewerkers in Heerenveen hebben daarnaast ruime ervaring met het boeken via Duitse reisorganisaties. “Omdat ze in Duitsland een andere vakantieplanning hebben dan wij in Nederland, loopt het hoog- en laagseizoen niet altijd synchroon met elkaar. Dan kan het soms heel voordelig zijn via Duitsland te boeken en te reizen. Ook bieden we het wel aan als alternatief voor Schiphol, bijvoorbeeld tijdens erg drukke tijden of gewoon als de klant daarom vraagt.”

Naast de bestaande klanten verwelkomde Internoord vakanties Heerenveen afgelopen jaar veel nieuwe klanten. “Mensen staan na twee jaar corona echt te popelen om weer op vakantie te gaan. De wereld en de manier waarop we reizen verandert en mensen zoeken houvast. Dat kunnen wij ze bieden want wij veranderen gewoon altijd met de wereld mee. Dat ontzorgen deden we altijd al, daar zijn we goed in en daar is meer dan ooit behoefte aan.”

Internoord vakanties Harlingen: uniek in de havenstad

Vroeger ging je naar de Voorstraat 25 in Harlingen voor bankzaken, sinds begin 2022 is Reisbureau Internoord vakanties in het voormalige bankgebouw gehuisvest. Midden in het centrum van de havenstad dus. De ervaren reis-specialisten Tanja, Djura, Jolanda en Brenda zitten op een unieke plek: pal naast een lekkere broodjeszaak, leuke winkels om de hoek en vlakbij de veerboten en bruine vloot.

Bijzonder is ook dat Internoord vakanties het enige reisbureau in Harlingen is. De inwoners kennen de weg. “We horen vaak dat ze blij zijn dat er weer een reisbureau in Harlingen is, er is duidelijk behoefte aan een echt aanspreekpunt. Persoonlijk contact is belangrijk, dat merken we voortdurend.”

Ondanks dat we ook erg veel online verkoop hebben merken we dat mensen er waarde aan hechten je te kunnen bezoeken en spreken als er vragen zijn. Rechtstreeks touroperators bellen en een band opbouwen dat lukt je gewoon niet makkelijk, je komt daar gewoon niet tussen, dat is toch echt onze meerwaarde. Snel schakelen en problemen oplossen zit nu eenmaal in ons DNA.

Ook bij onze online boekende klanten merken we dat erg veel mensen ontdekken hoe fijn het is dat je even met een mens van vlees en bloed kan communiceren en het waarderen dat je snel en goed bereikbaar bent. Reizen heeft nu eenmaal alles met gevoel, persoonlijke smaak en voorkeuren te maken. Corona geeft gelukkig eigenlijk op geen enkele bestemming meer reisbeperkingen en wij staan als Internoord vakanties dan ook volledig tot uw beschikking om uw mooiste tijd van het jaar tot in de puntjes te verzorgen.

We zijn inmiddels als Internoord vakanties van één locatie uitgebreid naar vier locaties (Harlingen, Heerenveen en Eelde), maar we blijven de basis bewaken om als reisorganisatie met korte lijnen en een familiaire sfeer een prachtig en perfect verzorgd product te leveren.

“We hebben er met de nieuwe kantoren nog meer kennis en ervaring bij gekregen. Daar hebben onze klanten profijt van.” Alle reisbureaus van Internoord vakanties bieden een allround reisaanbod, maar er worden in Harlingen toch ook opvallend veel cruises geboekt, vooral naar Scandinavië. “Dat zal toch wel te maken hebben met het feit dat we in een havenstad zitten. Harlingers hebben blijkbaar zeebenen. Maar ook inwoners zonder zeebenen zijn welkom hoor.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *