Het Mooiste Huis: Spanjaardslaan 168

We hebben weer een prachtig huis voor jullie gevonden! Dit monumentale herenhuis heeft uitzicht op de Noordersingel en de Prinsentuin. Met een tuin van maar liefst 28 meter diep en een woonoppervlakte van maar liefst 400 vierkante meter is dit een echt pareltje.

Het huis heeft zelfs een kleine geschiedenis. Vroeger stond op de plek van dit ‘drievoudig herenhuis’ Villa Nijenhove. Deze villa werd in 1938 gesloopt. In 1939 zijn de huidige drie grote, geschakelde herenhuizen gerealiseerd. En deze woning, nummer 168, is de grootste van de drie.

Begane grond

Het huis heeft maar liefst drie verdiepingen, maar we beginnen op de begane grond. De zijentree biedt toegang tot een ruime hal en de keuken. Aan de voorkant van het huis vind je een kantoor met een prachtige ronde raampartij.

De woonkamer is door een glazen scheidingswand in twee gedeeltes opgesplitst. Vanuit het voorste gedeelte heb je een prachtig uitzicht richting de Prinsentuin. Vanuit het achterste gedeelte kijk je uit op de achtertuin.

Via de bijkeuken kom je in de garage. Leuk detail: er is een aparte toiletruimte in de garage. Die is vroeger speciaal voor de tuinman aangelegd. De tuin is overigens maar liefst 28 meter diep en beschikt onder andere over een vijver, diverse terrassen en veel privacy.

Thuisbioscoop of eigen sauna

Een brede bordestrap leidt naar de overloop op de 1e verdieping. Aan de zijkant is een grote hoge raampartij waardoor er veel daglicht binnentreedt. De overloop geeft toegang tot een aparte toiletruimte, de vier vertrekken (waaronder twee zeer ruime slaapkamers en een badkamer) en de de trap naar de 2e verdieping.

Op de tweede verdieping heb je een trapopgang naar de derde verdieping, vier slaapkamers en een donkere kamer-/inloopkast. De derde verdieping is trouwens nog helemaal vrij in te vullen. een thuisbioscoop, een sauna of een gym bijvoorbeeld. Of alle drie.

Voor dit paleisje met zeven slaapkamers op een unieke locatie betaal je overigens wel 1,2 miljoen euro. Maar: dan heb je ook wel iets gaafs. Meer informatie over de woning vind je hier.

Foto’s: Funda.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *