Het Mooiste Huis | Hearewei 39 in Tzummarum

We zijn weer terug met een van onze favoriete rubrieken: Het Mooiste Huis! Voor deze editie moeten we een klein stukje reizen, maar dat is het meer dan waard: in Tzummarum staat een fantastische woonboerderij uit 1677.

Voordat we beginnen over de indeling, duiken we eerst even kort in de geschiedenis. De woonboerderij is in 1677 op een terp gebouwd en in 2006 onder architectuur compleet gerenoveerd en in ere hersteld met het comfort van deze tijd. Naast een eigen singel beschikt de tuin onder andere over een fruitboomgaard, tennisbaan, zwembad en een groot gazon!

Enorm veel mogelijkheden

Zoals vanouds beginnen we op de begane grond. Daar vind je een immens grote schuur met vide. Dat is een open ruimte die over meerdere verdiepingen loopt. De schuur heeft elektrische toegangsdeuren, waardoor het ideaal is voor het binnenrijden van auto’s en fietsen!

De schuur kent eindeloos veel mogelijkheden. Wat dacht je van een grote werkplaats? Of een verzamelplaats van mooie auto’s? Misschien is de schuur ideaal voor een eigen sportzaal? Je hoeft niet te kiezen: het kan allemaal.

Dan het voormalig Koetshuis: dat is verbouwd tot een zelfstandige kantoorruimte met eigen opvang. Je kunt deze ruimte ook gebruiken als praktijkruimte of als gastenverblijf.

De kantoorruimte. Foto: Funda

Originele houten vloeren en balkenplafond

Door naar het woongedeelte kom je uit in een gezellige woonkeuken welke van alle gemakken is voorzien. Door de openslaande deuren staat de keuken in verbinding met de woonkamer. Leuk om te weten: beide vertrekken beschikken over de originele houten vloeren en een balkenplafond.

Deze verdieping beschikt ook over twee extra kamers die gebruikt kunnen worden als slaap- of werkkamer. Heb je lekker in de tuin getennist of gezwommen? Dan is de grote badkamer met luxe douche-bad-combinatie, dubbele wastafel, toilet en vloerverwarming ideaal om je even lekker op te frissen.

De badkamer op de benedenverdieping. Foto: Funda

Vuurtorens van Ameland en Terschelling

Dan door naar de eerste verdieping. Aan de overloop grenzen drie slaapkamers, eentje inclusief eigen wastafel. Vanuit de hoofdslaapkamer kun je bij helder weer zelfs de vuurtorens van Ameland en Terschelling zien!

Op de eerste verdieping vind je een tweede badkamer. Deze is voorzien van een douche, wastafel en ligbad. Daarnaast is er, net zoals op de begane grond, een aparte toiletruimte.

Privacy en rust in optima forma

Ben je binnen al uitgekeken? Dan is het tijd om een blik naar buiten te werpen. De aangelegde tuin is namelijk een lust voor het oog! Je kunt appels plukken in de fruitboomgaard, borrelen onder de kastanjeboom, zitten rond het vreugdevuur, tennissen op de gravelbaan, baantjes trekken in het zwembad, familiefeesten organiseren of rustig genieten van het uitzicht van de dijk aan de Waddenzee!

Het zwembad. Foto: Funda

Je vind hier privacy en rust in optima forma. Meerdere auto’s parkeer je met gemak op het eigen terrein, welke is afgesloten met een elektrische poort. Vraagprijs voor dit Fries paradijsje? €1.195.000, kosten koper. Maar dan heb je ook een prachtplekje. Via Funda kun je een bod uitbrengen.

Foto’s: Funda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *