Groot nieuws: B.I.G. Vision

Wij zijn ontzettend trots dat we als enige in Leeuwarden de DNEye scanner van Rodenstock hebben. Deze scanner is (naast het koffiezetapparaat) het meest geliefde stukje techniek in onze winkel, omdat het voor een haarfijne meting zorgt van het oog. Het heeft al vele klanten geholpen met beter zicht. Nu Rodenstock met B.I.G. Vision komt, kunnen we dat natuurlijk niet stilhouden. Zeker niet als het een verbetering is voor 98% procent van de dragers van multifocale glazen.

Uniek

Elk oog is anders en bestaat uit unieke kenmerken als kleur, vorm, grootte en sterkte afwijking. Toch blijkt dat 98% van alle brillenglazen wereldwijd al jarenlang wordt geproduceerd op basis van de berekening van een 118 jaar oud standaard oogmodel met standaard afmetingen. Als gevolg hiervan draagt slechts 2% van de wereldbevolking een bril die exact aansluit bij hun ogen. Dankzij B.I.G. Vision van Rodenstock zijn we nu in staat om brillenglazen te maken die zijn afgestemd op de biometrische data van elk individueel oog. Niet alleen je scherpte is van belang, maar ook de exacte vorm van je oog. Het resultaat: de scherpst mogelijke kijkervaring.

Wat is B.I.G.?

B.I.G. staat voor: Biometric Intelligent Glasses. We onderzoeken de ogen met de hypernauwkeurige DNEye scanner en gebruiken duizenden gegevenspunten om de beide ogen exact in kaart te brengen. Hierbij worden de persoonlijke en biometrische afmetingen opgenomen, zoals de lengte van de ogen, de pupilgrootte, hun reactie op verschillende lichtomstandigheden en nog veel meer. Het klinkt als sciencefiction, maar door deze meettechniek wordt een digitaal model van het oog gemaakt. Zodra de meting gedaan is wordt het model verstuurd naar Rodenstock, waar ze dit gebruiken om glazen te produceren die exact zijn aangepast aan de behoeften van het persoonlijke zichtvermogen.

Echt beter

Dit is geen sciencefiction, het is een nieuwe bewezen techniek. 92% van de brildragers die overstappen op B.I.G. ervaart een scherper zicht, 88% voelt een groter comfort vergeleken met hun oude bril. Wij horen vaak dat ook lichamelijke klachten zoals vermoeidheid en hoofdpijn afnemen na het overstappen.

B.I.G. Vision biedt grote voordelen
92% ervaart een scherper zicht dan voorheen*
88% voelt een groter visueel comfort vergeleken met hun oude bril*
84% neemt meer contrast waar*
80% ziet beter bij schemering*
87% ervaart een kortere gewenningstijd**
• Klantonderzoek naar DNEye® (2018), Zürich.
• Muschielok, A. (2017). Personalisierte Gleitsichtgläser nach Kundenwunsch – Ergebnisse einer wissenschaftlichen

Dit artikel verscheen in Oogwenk (editie 1, 2020), de krant van Miedema Brilmode en Oogzorg

1 Reactie to “Groot nieuws: B.I.G. Vision”

  1. Ik heb in september nieuwe glazen gekregen, ben er heel blij mee. Hoefde gelukkig nog geen aparte leesbril. Hoop dat mijn ogen wat rustig blijven, zodat ik weer een tijdje deze glazen kan gebruiken.
    Ben heel goed geholpen, Rob nam alle tijd voor mij, zodat ik weer goede glazen in mijn bril heb.
    Bedankt en ben blij dat ik naar jullie toe ben gegaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *