De koers is veranderd, maar in ‘t Pannekoekschip blijven we lachen

Het is een stormachtige middag in Leeuwarden. Op deze bijzondere dag kom je in een piratenschip terecht en deze plek heeft iets romantisch en nostalgisch. Omringd door lichten die heen en weer bewegen op het ritme van de golven van het water, loop je door het schip. “Het zijn zware tijden voor de horeca, maar we moeten blijven lachen!” Met een snelle beweging zet Max een rode neus op. Het is onmogelijk om niet in de lach te schieten. Gelukkig zijn er mensen als Max die nog steeds genieten in deze tijden. We zijn tijdelijk van koers veranderd, maar het schip is nog niet gezonken! Welkom in ‘t Pannekoekschip!

Hoe gaat het met ‘t Pannekoekschip?

“Het zijn zware tijden voor de horeca, ook voor ons. We bevinden ons op woelige zee. We zijn stormen gewend, maar dit is anders. Het is zuur. Neus op, blijven lachen. Ik moet wel een team hier enthousiast houden dus ik kan niet met een chagrijnig gezicht rondlopen. Voor je crew, de bezorger, de koekenbakkers en de mensen die de telefoon beantwoorden. Ik ben de kapitein van het schip. Iemand moet het doen!”

Hoe is het idee om te bezorgen ontstaan?

“De bezorging is dit jaar uit nood geboren. We deden het hiervoor nooit. In het weekend hebben wij het altijd druk gehad waardoor er geen tijd was voor bezorgpannenkoeken. Als je 130 man op het schip hebt zitten, kan de keukencapaciteit dat niet aan. Het bezorgen van pannenkoeken loopt via Thuisbezorgd en Bezorgland, die sinds enige tijd ook in Leeuwarden actief is. Die laatste rekent een lager provisiebedrag en is dus voor de ondernemer iets interessanter. De smaak van de pannenkoek blijft hetzelfde! Daarnaast zijn we bezig met promotie voor het afhalen van pannenkoeken op Facebook en Instagram. Kom je de pannenkoek zelf afhalen? Dan krijg je maar liefst twintig procent korting op de normale menuprijs!”

Wat vind je het leukste als kapitein?

Uitgaande van een normale situatie met gasten aan boord is het leukste om te zien dat mensen het naar hun zin hebben en wij dat kunnen bewerkstelligen. Ik vind het leuk om met jonge mensen te werken en mijn team enthousiast te houden. Als ik met mensen praat over ‘t Pannekoekschip en ze vragen wat doe je, dan zeg ik meestal: ik speel kapitein op een Pannekoekschip. Dan is de reactie oh wat leuk! Dat is het precies, het is leuk. Het zijn niet alleen maar kinderfeestjes. Het is een echt familierestaurant dus ook veel ouderen, veel toeristen en veel stelletjes en studenten. Het informele, dat maakt het leuk. Dat je ‘s avonds met een crew van tien man toch hard werkt om in twintig minuten een pannenkoek op tafel te krijgen. Dat is kicken. We zullen er zeker aan moet wennen als we straks weer open mogen. We zijn een beetje lui aan het worden, het tempo zit er niet in. Dat echte ramwerk dat mis ik!”

Er is op dit moment niet sprake van een omzet die ‘t Pannekoekschip gewend is en die je nodig hebt om het schip drijvende te houden. Zolang kapitein Max blijft ademhalen valt ie niet tussen wal en schip!  Dus: heb je geen zin om te koken en wil je toch gezellig met z’n tweeën of met de hele familie aan tafel genieten van die oer-Hollandse maaltijd? Bestel dan nu die overheerlijke pannenkoek (op de website van ’t Pannekoekschip kun je uit het afhaalmenu je keuze maken).

Kaarsje op tafel en haal, totdat het schip weer open kan, ‘t Pannekoekschip een beetje in huis!

1 Reactie to “De koers is veranderd, maar in ‘t Pannekoekschip blijven we lachen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *