Geologisch Weekend in Natuurmuseum Fryslân

Komend weekend staat Natuurmuseum Fryslân helemaal in het teken van geologie! Het Geologisch Weekend (georganiseerd door de GEA Kring Friesland, een club van geologen) staat volledig in het teken van mensen en dieren die in Doggerland hebben geleefd.

Een miljoen jaar geleden bestond er nog geen Noordzee en kon je van Nederland naar Engeland lopen. In dat gebied, Doggerland, leefden er Neanderthalers tussen de mammoeten op de ijstijdvlaktes. En toen het langzaam warmer werd, verhuisden de inwoners van Doggerland naar het land.

Mammoetbaby en berenskelet

In het atrium van het museum staan verschillende replica’s van dieren uit de prehistorie. Zo vind je hier een mammoetbaby, een rendier, een edelhert en een muskusos. Er is zelfs een compleet skelet van een holenbeer, een beer die tot 3,5 meter hoog kon worden wanneer ze op hun achterpoten staan.

De leden van de GEA kring Fryslan laten ook hun eigen vondsten zien, zoals mineralen, zwerfstenen en fossielen. Het is ook mogelijk om mineralen, fossielen of zwerfstenen te kopen.

Kinderactiviteiten

Verder worden er voor kinderen allerlei activiteiten georganiseerd: kinderen kunnen een fossiel of mineraal uit gips hakken, zelf op zoek naar vondsten in het zand, er is een grabbelton en er is een (gratis) quiz met een leuke beloning. Kortom, er is van alles te zien en te beleven dit weekend.

Tijdens het Geologisch Weekend geldt er een speciale entreeprijs van 5 euro per persoon. Hier zit de OnderWaterSafari niet bij inbegrepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *