Geniet er lekker van want het is Wereld Brownie Dag!

Als je een fan bent van brownies, dan is deze dag misschien extra goed nieuws voor je: het is Wereld Brownie Dag. Dus verwen jezelf met een paar van deze lekkere cakejes.

Voor degenen die niet weten wat een brownie is: een brownie is een bruine platte cake. Vaak worden deze in de vorm van een vierkant gebakken.

Maar waar komt de brownie vandaan? Er zijn verschillende verhalen over de oorsprong van de brownie, maar het is in ieder geval duidelijk dat het uit de Verenigde Staten komt. Een chef werkte in 1893 in The Palmer House Hotel, waar hij werd gevraagd om een dessert te maken die tijdens een expeditie in een lunchbox gestopt kon worden. Het resultaat daarvan is nog steeds verkrijgbaar en staat bekend als ‘The Palmer House brownie’. Dit bevat chocolade, boter, suiker, cakemeel en eieren. Dat wordt weer bedekt met walnoten en abrikozen glazuur. Waar de naam ‘brownie’ vandaan komt is niet duidelijk. Echter kwam de naam voor het eerst voor in 1896, in een kookboek genaamd The Boston Cooking School Cook Book.

Tot vandaag de dag zijn brownies nog steeds erg populair, met name in Canada en de VS. Maar in Nederland zijn ze ook niet meer weg te denken. Wie weet heeft een winkel in Leeuwarden een paar van deze heerlijke dingen…

2 Reacties op “Geniet er lekker van want het is Wereld Brownie Dag!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *