Gastvrijheid, fluisterzacht vlees en kwalitatief uitstekend: dit is een avondje uit bij The Meat Room

Sinds juni geniet je aan het Ruiterskwartier van de mooiste stukken vlees, zonder poespas of andere ingrediënten. Dat gebeurt uiteraard bij vleesrestaurant The Meat Room. We nemen je mee voor een diner.

Wanneer wij het restaurant binnenlopen, worden wij hartelijk ontvangen door het gastvrije personeel. Na een uitleg over de menukaart, waar overigens veel heerlijke gerechten op te vinden zijn, volgt er een uitleg over de manier van serveren. Het vlees wordt standaard medium rare geserveerd. Wil je een andere garing? Geen probleem.

Heerlijke keuzes

Uiteraard beginnen we met een voorgerecht. En die keuze is nog niet zo makkelijk dankzij al het heerlijks waar we uit kunnen kiezen. Zo vind je bij The Meat Room uiteraard de welbekende carpaccio terug. Hierbij krijg je parmesan crème en zoetzure shiitake, rode ui en een crème van eigeel.

Een ander voorgerecht, dat onze keuze wordt, is zacht gegaarde buikspek met babypaksoi en hoisin mayonaise. We kunnen helaas niet alle voorgerechten opnoemen, maar met een charcuterieplank, tonijntartaar, verschillende salades en nog veel meer staat er voor ieder wat wils op de menukaart.

Gastvrijheid

Wat echt opvalt is de enorme gastvrijheid van het personeel. Dat zit hem in de subtiliteit. Overbodig bestek en stoelen worden weggehaald, aan een gezin met een klein kind wordt vanzelfsprekend een kinderstoel, kleurboek en potloden aangeboden. En aan ons wordt verteld dat ons voorgerecht er bijna aankomt.

En na niet al te lang wachten, staat het gerecht voor ons op tafel. Heerlijk is het zeker. Het buikspek is zó zacht dat het smelt in je mond. De combinatie met de saus en de babypaksoi is echt perfect. Het zorgt voor een zachte en romige nasmaak waar je nog tot het hoofdgerecht van kunt genieten.

Gemoedelijke sfeer

Het hoofdgerecht is ook heerlijk. Maar voordat we daar iets over vertellen, lopen we eerst naar binnen. Het is buiten toch iets te fris geworden. In een gemoedelijke sfeer zitten tafels vol mensen te genieten van al het lekkers dat The Meat Room biedt. Met een zacht achtergrondmuziekje en zacht brandende lampen is het hier goed vertoeven.

In het pand van The Meat Room vind je overigens twee prachtige aandachtstrekkers: de deels open keuken en de grote dry aged vitrinekast. De vitrinekast is de meest bijzondere eyecatcher.

Bij The Meat Room werken ze namelijk met dry aged meat, wat inhoudt dat het vlees eerst nog een tijdje wordt gerijpt in de vitrinekast. De mooiste stukken vlees van de allerbeste vleesrassen worden op die manier omgetoverd tot ware delicatessen op de Josper-grill. Dat is dé Rolls-Royce onder de houtskoolgrills.

Fluisterzacht vlees

Terug naar ons gekozen hoofdgerecht: een rumpsteak van een dubbeldoelkoe. Dat zijn koeien die op zo’n manier gefokt worden dat het vlees na de melkproductie nog kwalitatief goed genoeg is voor de slacht. Onze rumpsteak is een biefstuk, gesneden uit de dikke lende. Hij is onwijs zacht met veel smaak.

Bijgevoegd zit pastinaakpuree en een asperge. Daarnaast kun je bij The Meat Room je eigen saus kiezen en naar keuze bijgerechten bestellen. wij hebben pepersaus aangevinkt, zonder bijgerecht.

Aangezien wij geen voedselrecensenten zijn, moeten jullie het ‘helaas’ doen met een simpele beschrijving: heerlijk. Echt heerlijk. De pastinaakpuree hebben wij bijvoorbeeld nog niet eerder gegeten, maar het smaakt goed. De biefstuk is heerlijk zacht.

Een bijpassende witte of rode wijn bij je gerecht bestellen is overigens ook mogelijk, wordt ons uitgelegd. Dit hangt af van jouw gekozen gerecht. Vraag de personeelsleden gerust om meer informatie. Zij kunnen je perfect op weg helpen.

Dessertkaart

Na onze biefstuk werpen we nog een blik op de dessertkaart, waar allerlei lekkers op staat. Een ijsdessert met drie bollen ijs, slagroom en rood fruit, bijvoorbeeld. Of een appeldessert voor de echte appelliefhebbers: een cremeux van appel, appel/limoengel, appelsorbetijs en een appelmeringue.

Of wat dacht je van een lekker kaasplankje? Ondanks dat de verleiding groot is, moeten wij toch afslaan: het buikspek en de rumpsteak vullen zo goed dat wij écht geen ruimte hebben voor een nagerecht.

Voor visliefhebbers en vegetariërs is er goed nieuws: binnenkort komen er meer vis- en vegetarische gerechten op de menukaart! Daarnaast kun jij ook jouw event bij The Meat Room vieren: met een eigen ruimte voor private dinings en walking dinings is er voor iedere groep en ieder feest een plek!

1 Reactie to “Gastvrijheid, fluisterzacht vlees en kwalitatief uitstekend: dit is een avondje uit bij The Meat Room”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *