Het droomrestaurant van elke Bourgondiër: The Meat Room!

Ben jij een échte Bourgondiër? Dan is vleesrestaurant The Meat Room de perfecte plek voor jou! Hier wordt je gerecht namelijk naar een echte ‘next level’ gebracht: kwalitatief goed vlees, zonder poespas of andere ingrediënten.

Het concept is bedacht door Martijn van der Meulen en zijn vrouw Anna Urbanowicz. Het duo heeft dertig jaar horecaervaring en had altijd al de ambitie iets voor zichzelf te doen. Daar is The Meat Room uit ontstaan! “Wij zeggen altijd: het vlees moet voor zichzelf spreken. Je proeft echt het vlees. Normaal wordt het erg gecamoufleerd met allerlei poespas of andere ingrediënten.”

Wauw-factor

Martijn en Anna willen in The Meat Room een echte wauw-factor creëren. “Dat zit hem niet alleen in de kwaliteit van het vlees, maar in het totaalplaatje. Ook de service, de opmaak van het bord en het interieur: alles zorgt straks voor een wauw-factor”, vertelt Martijn.

Zowel Anna als Martijn zijn enorm enthousiast en geloven in het concept dat ze willen neerzetten. Wel geven ze in ons gesprek aan dat het idee van een vleesrestaurant uiteraard niet nieuw is, maar “wij geven onze eigen draai eraan. Het pand verleent zich ook prima voor dit concept. Het is een mooi, robuust en stoer pand. Wij doen wat we leuk vinden en halen hier ons enthousiasme uit”, vertelt Martijn enthousiast.

Speciale koeienrassen en dry aged meat

Qua vlees wordt met twee koeienrassen gewerkt. Het ene ras wordt alleen mais gevoerd, waardoor het vlees een zoetere smaak krijgt. Het andere ras is een ‘dubbeldoelkoe’, wat inhoudt dat het koeienras wordt ingezet als melkkoe en als vleeskoe.

Voordat het vlees wordt gebruikt, wordt het eerst gedryaged. Normaal gesproken wordt het vlees van een geslacht dier gelijk verwerkt. Dit gebeurt zodat het vlees meer geld oplevert: wanneer vlees vocht verliest, wordt het lichter en dus duurder. Door vlees een tijdje te laten rijpen, ‘dry agen’, krijg je botermals vlees met een intensere smaak.

Foto: Say Wad

Heerlijk avondje uit

En dat hebben we laatst even geproefd tijdens een heerlijk avondje uit! En geloof ons: daar wil je ook een keertje heen. We hebben als voorgerecht gekozen voor een zacht gegaarde buikspek met babypaksop en hoisin mayonaise. Als hoofdgerecht kiezen we voor een rumpsteak van een dubbeldoelkoe.

Aangezien wij geen voedselrecensenten zijn, moeten jullie het ‘helaas’ doen met een simpele beschrijving: heerlijk. Echt heerlijk. De pastinaakpuree hebben wij bijvoorbeeld nog niet eerder gegeten, maar het smaakt goed. De biefstuk is heerlijk zacht. En wil je weten hoe het hoofdgerecht smaakt? Lees dan gerust onze uitgebreide recensie.

The Meat Room is dagelijks geopend. Voor het menu en de openingstijden verwijzen we je graag door naar de website van het vleesrestaurant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *