Ga op vogelexcursie en vang waterbeetjes tijdens de Soorten- & Slootjesdag in het Leeuwarder bos

Komende zondag organiseert Natuurmuseum Fryslân de jaarlijkse Soortendag in het Leeuwarder bos! En ook dit jaar is er een samenwerking met het Instituut Voor Natuureducatie (IVN).

Dat betekent dat je die zondag samen met deskundigen op zoek gaat naar nieuwe planten- en diersoorten. Kinderen worden uitgedaagd om échte slootjesexperts te worden.

Waterbeestjes vangen en kanotochten

De hele dag door zijn er in het Leeuwarder bos excursies. Zo kan je op zoek gaan naar vogels, insecten en spinnen. Kinderen kunnen in de sloten waterbeestjes vangen. Via een zoekkaart kunnen de beestjes op naam worden gebracht. Dit jaar is er ook iets nieuws: je kunt het Leeuwarder bos vanaf het water ontdekken middels een kanotocht!

Het complete programma met excursies vind je hier. Alle activiteiten en excursies zijn gratis! Op de kanotocht na hoef je je ook niet aan te melden. Voor de kanotocht is een beperkt aantal plekken beschikbaar. De kanotocht vindt plaats om 12.00 uur, 14.00 uur en 16.00 uur. Aanmelden voor de kanotocht kan via imeutgeert@natuurmuseumfryslan.nl.

Belangrijke informatie

de Soorten & Slootjesdag duurt van 10.00 uur tot 17.00 uur. De locatie is Rustpunt-Buitencentrum Leeuwarder bos. Je vindt de locatie op vijftig meter van de kruising van de Havanklaan en de Vierhuisterweg. Parkeren met de auto is alleen mogelijk op het parkeerterrein Leeuwarder Bos in de bocht van de Havanklaan.

Bij een excursie is het raadzaam om een wandelschoenen aan te doen, bij een vogelexcursie is een verrekijker geen overbodige luxe. Als kinderen waterdiertjes willen vangen is het handig om laarzen te dragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *