Friese bedrijven minder geneigd om coronasteun aan te vragen

Friese bedrijven zijn minder geneigd om coronasteun aan te vragen. Dat zien directeur van YnBusiness Dennis Carton en gedeputeerde Sander de Rouwe. Dat is zonde, want dat heeft gevolgen voor de Friese economie.

Het CBS liet zien dat Friese bedrijven in vergelijking tot andere provincies minder gebruik maken van de financiële regeling van de overheid. De Rouwe meldt aan de LC dat er eerst sprake was van een vertekend beeld omdat in andere provincies meer ondersteunende maatregelen werden laten zien. Veel firma’s zagen geen daling in hun omzet en hebben dus geen gebruik gemaakt van de steun. Ook familiebedrijven deden dit niet, omdat zij veel eigen vermogen hebben.

Volgens De Rouwe is dit niet verstandig. Deze bedrijven ‘hielden de eigen broek op’: ze gaan dus liever hun eigen spaarrekening gebruiken dan de compensatie van de overheid. Dat is zonde, want alle winst die dan gemaakt is, gaat opraken.

Dennis Carton voegt eraan toe dat dit niet goed voor de economie is en voor de concurrentiepositie van het bedrijf. De nadelen merken ze dan niet gelijk, maar later wel. Er is dan geen geld meer om te investeren.

Bron: LC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *