Falafel Mouni beste ‘kapsalon’ en meest klantvriendelijke ondernemer

Na het winnen van de titel rondom het gerecht ‘Beste Kapsalon’ van Nederland is de  eigenaar van Falafel Mouni uit Leeuwarden, Adel Boufennara, afgelopen week gekozen als de meest klantvriendelijke ondernemer van 2014. Het kenmerk op de deur noemt de eigenaar van Falafel Mouni “een grote eer.”

Studenten van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden hebben het onderzoek verricht naar de schoonste broodjeszaak en de beste kapsalon van Nederland.

Voor degenen die (nog steeds) niet weten wat een kapsalon is: Een kapsalon is een gerecht bestaande uit friet bedekt met shoarma, afgetopt met Goudse kaas, even onder de grill gezet, zodat de kaas smelt, met bovenop salade. Vaak wordt de kapsalon geserveerd met knoflooksaus en sambal. Kapsalon wordt ook wel klaargemaakt met kebab, döner, gyros, kip of falafel in plaats van shoarma.

Het gerecht is in 2003 ontstaan toen de eigenaar van een kapsalon aan de Rotterdamse Schiedamseweg, bij een even verderop gelegen shoarmazaak een lunchschotel liet samenstellen met daarin al zijn favoriete ingrediënten. Het werd een regelmatige bestelling, die daarmee de aanduiding ‘kapsalon’ kreeg. Het gerecht werd populair onder jongeren en is inmiddels in veel Nederlandse en Belgische cafetaria’s en shoarmazaken te verkrijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *