Extra openingstijden Rembrandt & Saskia

saskia en rembrandt leeuwarden fries museum

Wegens succes Fries Museum uur eerder open voor Rembrandt & Saskia

De tentoonstelling Rembrandt & Saskia is in het Fries Museum nog te zien tot en met zondag 17 maart. We hebben dus niet heel veel tijd meer om te genieten van deze bijzondere collectie. Door de enorme belangstelling heeft het Fries Museum besloten dagelijks eerder open te gaan, zodat we nog langer kunnen genieten van de 250 objecten.

De tentoonstelling Rembrandt & Saskia: Liefde in de Gouden Eeuw vertelt het liefdesverhaal van Rembrandt en Saskia, maar ook liefde in het algemeen in 17de Eeuw.  Saskia was de dochter van een Friese rechter en verhuisde na de trouwerij in Sint Annaparochie met Rembrandt naar Amsterdam. Saskia stond model voor een reeks portretten, maar stierf al op jonge leeftijd. In de tentoonstelling komt hun liefde aan bod, maar stap je ook in het huwelijk van de high society van de 17de eeuw.

De tentoonstelling loopt zo goed dat het museum vanaf vandaag een uur eerder opengaat. Bovendien is het Fries Museum op maandag 11 maart extra open. Deze verruimde openingstijden gelden tot het eind van de tentoonstelling, zondag 17 maart. Je hebt dus iets meer tijd om er van te genieten, maar wees er wel snel bij, voordat het te laat is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *