Elke 10 minuten een trein naar Leeuwarden?

In een interview met de Volkskrant heeft staatssecretaris Stientje van Veldhoven aangegeven dat ze het treinverkeer in de randstad en andere grote steden sterk wil verbeteren. Ze wil in 2040 elke tien minuten een trein laten rijden tussen de grote steden.

Ze noemt negen grote steden waar treinen vaker moeten rijden: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Breda, Eindhoven, Arnhem-Nijmegen en Zwolle. Het treinverkeer noordelijk en zuidelijk van deze steden wordt niet genoemd.

Natuurlijk is het treinverkeer en het gebruik ervan in het noorden van het land niet te vergelijken met dat van de randstad. Maar wat zal er gebeuren als we elke tien minuten een trein hebben rijden van Leeuwarden naar Harlingen, Groningen, of Zwolle en andersom? Zullen we de auto laten staan? Zullen we vaker beslissen om in het midden van het land te werken, maar noordelijk te wonen? Of wordt het mooie Friese landschap juist teveel aangetast door het heen en weer geraas van alle treinen?

2 Reacties op “Elke 10 minuten een trein naar Leeuwarden?”

  1. Zolang de prijzen stijgen en stijgen voor een kaartje denk ik er niet aan met de trein te rijden. Ben met mijn auto net zo duur uit en stop direkt voor de deur.waar ik heen moet.

  2. Opmerkelijk dat de Noordelijke en Zuidelijke grote steden weer niet meedoen bij het westen en midden van Nederland. De politiek wil meer verspreiding van zijn burgers, zorg dan dat het Noorden en Zuiden ook beter bereikbaar zijn. Is ook goed voor de woningprijzen. Alles klontert in het midden en westen samen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *