Einde van een tijdperk: Henk de Jong stopt als hoofdtrainer van SC Cambuur

Er komt een einde aan een voetbaltijdperk: Henk de Jong stopt als hoofdtrainer van SC Cambuur. Op doktersadvies heeft Henk besloten om zijn taken als hoofdtrainer per direct neer te leggen…

En dat is balen, want het huwelijk tussen Henk en de voetbalclub is het meest succesvolle uit de historie van SC Cambuur. Bijna álle clubrecords staan op zijn naam. Met drie kampioenschappen (in 2013, 2020 en 2021) en de hoogste eindklassering ooit in de Eredivisie (2022) heeft Henk een prominente plaats ingenomen in de clubhistorie.

Focussen op gezondheid

Zelf zegt Henk er in een statement op de website van SC Cambuur het volgende over: “uiteindelijk is gezondheid het allerbelangrijkste en wat ik misschien nog wel belangrijker vind is mijn verplichting richting de club, staf, spelers en supporters. We hebben er alles aan gedaan en geprobeerd, maar je moet ook eerlijk zijn en dit is gezien de situatie het beste voor iedereen.”

Henk gaat zich eerst volledig richten op zijn herstel. Er is een grote kans dat hij daarna nog iets voor de voetbalclub blijft doen. Voorlopig zullen Pascal Bosschaart en Martijn Barto zijn taken als hoofdtrainer waarnemen, waarbij de zoektocht naar een geschikte opvolger op korte termijn zal worden ingezet.

Foto: Cambuur Media

1 Reactie to “Einde van een tijdperk: Henk de Jong stopt als hoofdtrainer van SC Cambuur”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *