Egeltjes krijgen tweede leven in AquaZoo

In samenwerking met stichting De Fûgelhelling zijn vorige week vrijdag negen egels uitgezet in AquaZoo. De egels kwamen verzwakt binnen bij de stichting, maar zijn nu weer genoeg aangesterkt.

Stichting De Fûgelhelling vangt sinds 1975 al verzwakte vogels en zoogdieren op. Het gaat jaarlijks om duizenden dieren, waaronder egels. Het is voor het eerst dat de stichting samenwerkt met het dierenpark. AquaZoo is de ideale locatie om de dieren uit te zetten, zo meldt Hetty Sinnema, beheerder van de stichting aan de LC. Doordat de egels voornamelijk uit stedelijke gebieden komen,  zijn ze gewend aan beschutting. In het dierenpark is genoeg beschutting en er is een mooi divers natuurgebied. AquaZoo heeft zowel exotische als inheemse dieren.

Voor de toekomst is het de bedoeling dat er meerdere dieren vanuit de stichting bij het dierenpark worden uitgezet. Maar er moet wel rekening mee worden gehouden dat er al van alles leeft, zo meldt William Kreijkjes, hoofd dierenverzorging in AquaZoo aan Omrop Fryslân.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *