Een smal of breed kindervoetje? Ook dan slaag je bij Schlichting schoenen

Heeft schoenenwinkel Schlichting nog een introductie nodig? Al jaren vind je bij de schoenenwinkel aan het Naauw de mooiste en meest comfortabele schoenen. Wouter en Mariëtte zitten nu nog in een verbouwing, maar dat is niet voor niks: naast alle verbouwingen vind je binnenkort bij Schlichting namelijk ook een gloednieuwe kinderhoek.

De schoenen die in de gloednieuwe kinderhoek komen te staan, zijn gericht op alle kindervoeten. Of je nou maatje 19 hebt of maatje 44: Schlichting heeft de juiste schoen voor jou(w kind). “Zo zijn de schoenen van Twins & Trackstyle gericht op breedtematen, de schoenen van Bunnies gericht op de allerkleinsten en zijn de schoenen van Braqeez wat modieuzer dan de andere merken”, vertelt Wouter.

METEN IS WETEN

Wanneer een ouder en kind binnenkomen, wordt de kindervoet eerst gemeten. Er moet één vinger ruimte overblijven voor loop- en groeiruimte. “En op het moment dat we dat hebben gedaan, gaan we kijken naar wat er in de collectie staat. Dan gaan we passen, totdat we de schoen hebben gevonden die het kind niet alleen mooi vindt, maar ook goed aansluit op de voet zelf.”

Het voordeel van de manier van meten bij Schlichting is dat kinderen die normaal gesproken moeite hebben met het vinden van schoenen juist wel kunnen slagen bij Schlichting. “Of ze nou een hele smalle of juist brede voet hebben: bij ons kunnen ze terecht. Voor smalle voeten is het wel het meest lastig om schoenen te vinden. Sportschoenen zijn bijvoorbeeld net wat breder, waardoor er aan de zijkant ruimte is en aan de bovenkant. De hele schoen wordt uit zijn verband getrokken. Hierdoor kopen ouders vaak wat kleinere schoenen, zodat het beter aansluit, maar met de juiste schoenmaat is er vaak wat groeiruimte.”

VERGROEIDE TENEN

Het advies van Wouter en Mariëtte? Een keer per seizoen langskomen om het kindervoetje te laten meten. “Elke keer meten wij alsof het de eerste keer is. Een schoen moet goed passen, omdat anders de tenen vergroeien. We zien dat het vaak vergeten wordt en dat kinderen dan wel negen tot twaalf maanden de laatste jaren toch een beetje aan het verslappen”, vertelt Wouter.

“Kinderen vertellen vaak niet dat hun schoen niet lekker zit. Ze hebben geen zin om te lopen. Een tijd geleden was hier een jongetje van een jaar of drie en hij wilde niet lopen. We hebben zijn voet gemeten en nadat hij nieuwe schoenen kreeg, draafde hij zo weg. Het lag echt puur aan het feit dat de schoenen niet lekker zaten, maar dat kon hij niet goed vertellen.”

EXTRA SERVICE

Ook als alles goed is gegaan en jij enthousiast bent vertrokken met je nieuwe kinderschoenen
staat Wouter voor je klaar. “We kunnen ook kleine aanpassingen doen in de schoenen, zonder dat je bijvoorbeeld steunzolen moet krijgen. Wanneer ik te horen krijg dat er kinderen zijn die een maand doen met hun schoenen, zeg ik dat ze na een maand even terug moeten komen. Dan controleren we of alles goed slijt en of de kinderen goed rechtop lopen. Op die manier kun je dat extra stukje service bieden.”

Wil jij de schoenen van je kind laten aanpassen? Dat kan! Bij Schlichting ben je van maandag tot en met zaterdag welkom.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *