Een Ikea in Leeuwarden? Goed idee, vinden jullie, alleen níet op De Centrale

Afgelopen week vroegen we jullie wat jullie vonden van het idee van een Ikea in Leeuwarden. Er liepen namelijk contacten tussen winkelplein De Centrale en Ikea. Een vestiging van de meubelgigant in Leeuwarden vinden jullie een goed idee.

De honderden reacties staan vol met lovende woorden. “Dat zou super zijn”, “Ja, graag”, “Goed idee” en “goed plan” komt ontzettend vaak voor. Veel van onze volgers vinden het een goed idee, omdat ze dan niet meer zo ver naar Groningen hoeven reizen. “Wat kost dat wel niet met de benzineprijzen tegenwoordig?” is bijvoorbeeld een van de argumenten.

Andere locatie

Waar iedereen het overigens ook mee eens is, is het feit dat er op De Centrale geen plek is voor een Ikeavestiging. Het is er al te druk. Andere locatie-opties worden wel aangegeven, zoals De Zwette of het WTC-terrein. Ook het pand tegenover de Makro wordt genoemd, net zoals het terrein bij het nieuwe Cambuurstadion en de Hemrik.

Er is dus meer dan genoeg om nog over na te denken. Ikeadirectie, lezen jullie mee?

13 Reacties op “Een Ikea in Leeuwarden? Goed idee, vinden jullie, alleen níet op De Centrale”

 1. Heel fijn als er n ikea in Leeuwarden zou komen , maar dan graag bij de uitvalswegen naar buiten. Zodat het verkeer niet door de stad of erlangs hoeft.
  Maw dicht bij de central as ,dan zit je zo op de wegen naar t zuiden en Groningen etc.

 2. Zou fantastisch zijn dat we een Ikea in Leeuwarden zouden krijgen !
  Maakt mij niet uit waar hij komt !
  Er moet natuurlijk genoeg ruimte zijn om een mooie grote Ikea te realiseren !!!
  Hoop van harte dat dit gaat lukken zou een aanwinst voor de stad zijn !

 3. De Centrale lijkt mij geen goede plek voor een Ikea.
  De rondweg stroomt nu al in de weekenden vol met verkeer naar de Centrale….met een Ikea op de Centrale krijgen we nog meer drukte en vooral files.
  Dat stukje wijk is te klein om dat aan te kunnen..
  Ik zie dat dus niet zitten, hoe leuk ik Ikea oo vind.

  1. Nee niet bij de centrale maar er zijn prachtige uitvalswegen rondom de Zwette en een win win situatie voor de mensen in het Noorden als voor Ikea zelf. Ook de inwoners van hoog Noord Holland hoeven dan alleen de dijk maar over en niet helemaal naar Amsterdam of Haarlem. Uitstekend plan dus hopelijk leest Ikea zelf mee!

 4. Wat zou ik blij zijn met een Ikea in Leeuwarden , ik kom er nu bijna nooit omdat het mij te ver weg is en ik altijd iemand moet vragen wie wil er met mij mee , en ik wil niet van een ander afhankelijk zijn .
  En waar het ook komt in Leeuwarden maakt mij niet uit ,als het er maar komt ,dus welkom in Leeuwarden hoor !!

 5. Wtc Cambuur Stadion zou een prima locatie zijn, voldoende parkeergelegenheid en een goede bereikbaarheid ring Leeuwarden.

 6. zoals De Zwette of het WTC-terrein. Ook het pand tegenover de Makro wordt genoemd, net zoals het terrein bij het nieuwe Cambuurstadion en de Hemrik.
  Dit zijn 2 locaties op 3 verschillende manieren benoemd.

 7. Een Ikea in de stad zou geweldig zijn! Bij voorkeur ergens langs de haak, nabij een op-/afrit daarvan. Zo kunnen zowel mensen van binnen de stad als vanuit de provincie makkelijk en snel bij deze publiekstrekker terecht. Misschien nabij de te realiseren P&R en het nieuwe treinstation Leeuwarden Zuid, zodat ook per OV de vestiging vlot bereikbaar is..!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *