Een feestende throwback naar: discotheek Vat 69!

Je hoort het altijd van oudere mensen: vroeger…. toen was alles nog beter. En op een bepaald moment betrap je jezelf ook op dat soort uitspraken. Nou, vandaag maakte wij deze uitspraak weer, want wat missen wij het Vat ’69! Gelukkig blijven de meeste herinneringen ons bij. Zo ook de mooie en leuke herinneringen aan Vat 69, oftewel het Vat! Een enorm populaire discotheek onder de oudere generatie! Met wie ging jij hier naartoe te stappen?

Zelf denk ik regelmatig terug aan de tijd dat ik een jaar of twintig was, veel stappen, weinig verantwoordelijkheden. De sentimentele momenten die je in gedachten weer wil beleven. Dan denk ik aan Above & Beyond, Flatline Hardcore, Exclusiv, 2Hard4U, 2 Fast 4 Trance, House Classsics, Above of Future of Hardcore.

Vat 69. Opgericht in 1966. Het begon als een klein danscafé, dat onder de jeugd van Leeuwarden al snel bekend. En natuurlijk heeft Vat 69 ook wat uitbreidingen gehad en kunnen we de lasershow ook niet vergeten die eind jaren tachtig werd aangeschaft. Net zoals nu, was het op donderdag studentenavond. En toen mocht je nog vanaf je zestiende alcohol drinken! Zelfs toen hield niet iedereen zich eraan. Maar dat mocht de pret niet drukken.

Vat 69 werd in 2011 Club Noa. De discotheek is helaas failliet gegaan. Het pand is inmiddels verhuurd aan Restaurant Roast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *