Een extra verdieping, digitale menu- schermen en een blik op het verleden: dít is Bakker Bart 2.0!

Heb jij onlangs nog zo’n lekker broodje bij Bakker Bart gehaald? Nee? Dan wordt dat hoog tijd, want alles aan en in de bakkerij is he-le-maal vernieuwd! Van een extra verdieping tot een blik op het verleden: wanneer je de bakkerij binnenstapt, herken je het bedrijf niet meer terug.

Laten we bij het begin beginnen: de verbouwing, die acht(!) maanden duurde. Dat was vier maanden meer dan gepland, vertelt Douwe aan ons. “Dat kwam omdat we in een monumentaal pand zitten. Tijdens de verbouwing liepen we tegen veel dingen aan die wel mochten, maar er was ook veel wat niet mocht. En dat leverde vertraging op.”

Een blik op het verleden

Het monumentale karakter vind je in Bakker Bart overigens nog wel terug. Er zijn drie glasplaten met zicht op een oud deel van het pand. Onder een van de drie kun je bijvoorbeeld een meer dan honderd jaar oude cv-ketelinstallatie bewonderen.

In een ander hoek van het pand is een monumentale trap naar de kelder te bewonderen. En weer ergens anders, in het plafond, zie je een deel van een andere monumentale trap. “Ik had eerst mijn twijfels over de glasplaten”, biecht Douwe op. “Maar inmiddels vind ik het leuk. Het heeft wel wat!”

Géén traditionele bakkerij meer

Terug naar de verbouwing, want: het verschil met voor de verbouwing is enorm. Zo ongeveer alles is vernieuwd en verruimd. Daarnaast is de bakkerij ook gemoderniseerd met digitale menuschermen én is er een verdieping bijgekomen met zitplekken. En is het buiten warm? Dan kun je binnen lekker genieten van de airconditioning die heel het pand verkoelt.

Ook is het idee van de traditionele bakkerij deels losgelaten, vertelt Douwe. De ‘nieuwe’ bakker is meer een lunchroom voor een heerlijk broodje of een lekkere kop koffi e met gebak. En genieten doe je hier, vanzelfsprekend, met dagverse producten die dezelfde ochtend voor je zijn klaargemaakt. Verser dan vers vind je het niet!

Kun jij niet naar de winkel komen? Het is in Leeuwarden ook mogelijk om je bestelling te laten bezorgen. Kijk voor meer informatie op www. bakkerbart.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *