Duizend euro voor het vinden van vermiste Leeuwarder kat

Dennis Abel uit Leeuwarden looft duizend euro uit voor degene die zijn vermiste kat Bill vindt, die sinds 23 september vermist is vanaf de Groeneweg. Eigenlijk is het de kat van zijn vriendin, maar hij houdt ook zoveel van de kat dat hij zelfs een oproep heeft gezet op Marktplaats.

Bill is een Maine coon-kat en is voor het laatst gezien in de Prinsentuin. Omdat de Maine coon-kat een best wel duur kattenras is, vreest Dennis dat de kat wellicht gebruikt wordt om door te verkopen. Met de hoge vindersprijs van duizend euro probeert hij een eventuele doorverkoop te voorkomen. Verder is het doel van de oproep natuurlijk ook dat er meer mensen zullen omkijken naar de kat.

Waarschijnlijk is de kat weggelopen tijdens de vakantie van Abel en zijn vriendin. Abel gaat ervan uit dat hij weg liep op de dag dat niemand hem binnenliet, omdat Bill niet zelfstandig naar binnen kan. Het beestje is erg geliefd bij de eigenaren, ze willen hem maar al te graag terugvinden en vandaar ook het hoge geldbedrag. Volgens Abel kun je geld namelijk terugverdienen, een kat niet, zo laat hij aan de Leeuwarder Courant weten.

1 Reactie to “Duizend euro voor het vinden van vermiste Leeuwarder kat”

  1. Ik heb een Facebook bericht voorbij zijn komen van een kat met de zelfde kleur, men was zich niet zeker of het om een Main Coon of een kruising met een Main Coon ging.
    Deze kat was aangereden en zo hoe ik het begreep aan de verwondingen overleden.
    Kan het bericht jammer genoeg niet vinden …. maar hoop ergens dat het niet jullie kat is!
    Sterkte ermee!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *