Nieuwe Lelylijn moet ook Leeuwarden als eindstation hebben

Er wordt al jaren gesproken over een nieuwe verbinding tussen het Noorden en de Randstad. Wil je nu deze reis maken, dan ben je toch minimaal wel twee uren onderweg en dan is er nog niet eens rekening gehouden met eventuele vertraging. Dit moet natuurlijk sneller kunnen en daarom zijn er plannen voor de Lelylijn.

Het idee is dat het spoor van de nieuwe Lelylijn via de stations in Heerenveen en Drachten gaat om vervolgens te eindigen in Groningen. Alleen hier schiet Leeuwarden natuurlijk nog niet zoveel mee op en een groot deel van Friesland dus ook niet. De gemeente Leeuwarden wil juist dat je vanaf station Leeuwarden een snelle en overstapvrije treinverbinding krijgt met Amsterdam over het Lelyspoor. Het is de bedoeling dat Leeuwarden ook echt een eindstation wordt, niet slechts een zijspoortje van de nieuwe lijn.

Er is daarom overleg met andere gemeenten en de gemeente Smallingerland ziet een directe verbinding met Leeuwarden ook wel zitten. Door een speciale spoorbocht te regelen die Heerenveen overslaat, moet dit haalbaar zijn. Het is natuurlijk fijn dat het allemaal mogelijk is, maar het idee moet uiteraard nog wel goedgekeurd worden door de overheid.

1 Reactie to “Nieuwe Lelylijn moet ook Leeuwarden als eindstation hebben”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *