Dringend behoefte aan kinderfietsen voor Leeuwarder project

Vorig jaar in november is in de gemeente Leeuwarden het project ‘Iedereen fietst’ gestart met het uitgeven van fietsen aan kinderen. Niet aan alle kinderen, maar aan de kinderen die opgroeien in een huishouden waar te weinig geld beschikbaar is om zelf een fiets te kopen. De vraag naar kinderfietsen is nu zo groot dat de organisatie mensen oproept om fietsen te doneren. 

De stichting ‘Fietsen alle jaren’ is samen met het Kinderfietsplan van de ANWB, de Fietsersbond, Veilig Verkeer Nederland en Stichting Leergeld Leeuwarden gestart met het project. Al snel deden meer steden mee, nu kan je op meer dan 35 plekken een fiets doneren. 

De voorraad fietsen krimpt snel en de organisatie verwacht dat ze binnenkort al door de voorraad heen te zijn. Daarom roept ze mensen op om de oude fiets die in de schuur staat, die niet meer wordt gebruikt, of waar iets mee is, op te geven voor donatie. 

Fietsen kunnen afgeleverd worden bij de werkplaats Oud-Oost in de Ouddeelstraat in Leeuwarden, maar ze kunnen ook opgehaald worden door de ANWB. Wilt jij jouw fiets laten ophalen? Meld je dan aan via deze site.

Voor gezinnen met weinig financiële middelen die een kinderfiets nodig hebben, kunnen via www.kindpakket.nl een aanvraag doen.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *