Drie initiatieven presenteren plannen toekomst Zalen Schaaf

Drie verschillende partijen gaan hun plan presenteren voor de toekomst van Zalen Schaaf. Afgelopen jaar schreef de gemeente een prijsvraag uit over de toekomst van Zalen Schaaf. Uit de vier inzendingen zijn er drie geselecteerd die hun plan mogen presenteren aan de gemeenteraad en andere geïnteresseerden. 

Het doel van de prijsvraag was om een koper of huurder voor het pand te vinden die een concreet en haalbaar plan klaar had liggen. Een van de vier inzendingen heeft het niet gehaald omdat het niet aan de spelregels voldoet die zijn opgesteld door de gemeenteraad. De initiatieven waarvan de inzendingen wel zijn goed gekeurd, presenteren zich op dinsdag 2 maart middels een online informatieavond. 

De eerste initiatiefnemers zijn samenwerkingsverband Ald & Nij en Stichting Agora. De makers van het tweede plan zijn ‘Zalen Schaaf blijft! in beweging’ gevormd door BHE Music Group en Steven de Jong en het derde plan dat Herontwikkeling Speelmanskwartier heet, is gemaakt door Ontwikkelmaatschappij Turfmarkt BV.

Alle drie partijen willen Zalen Schaaf kopen en draaiende houden. Meer informatie over onder andere de drie initiatieven kan je vinden via deze link.

Bron: RondOm Vandaag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *