Cambuur wint ondanks vele kansen weer niet van Jong Ajax

SC Cambuur is er vrijdagavond weer niet in geslaagd om te winnen van Jong Ajax. De ploeg van Henk de Jong kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Na een beginfase vol kansen over en weer was het na twintig minuten raak. Naci Ünüvar scoorde de 1-0 voor de Amsterdammers. Extra zuur voor Cambuur was dat in de aanloop naar de goal David Sambissa zich verstapte en zich noodgedwongen moest laten vervangen. Vlak voor de rust hield doelman Sonny Stevens zijn ploeg nog in de wedstrijd met een uitstekende redding. Jasper Ter Heide was er in de slotfase van de eerste helft nog dicht bij, maar zijn hakbal verschalkte de keeper niet waardoor er werd gerust met een 1-0 achterstand.

Cambuur kwam goed uit de rust. Al na vijf minuten in de tweede helft zorgde wie anders dan Robert Mühren met een geweldige poeier voor de 1-1. Dit was zijn vijftigste goal in dienst van de Leeuwarders. Ook na deze goal was het Cambuur dat de beste kansen had, maar de echte scherpte ontbrak voor de goal. In de blessuretijd kwamen de Leeuwarders nog goed weg, aangezien Lassina Traoré een uitgelezen kans miste om de drie punten alsnog op de Toekomst te houden.