Dr. Watson: Het gezelligste spreekuur dat je kan beleven

Normaal gesproken vertellen we in deze intro’s vaak waar je het café, restaurant of bedrijf kan vinden. Bij Dr. Watson ligt het net even iets anders: achter de voorgevel van de dokterspraktijk huist namelijk een echte speakeasy cocktailbar. Tijd voor een afspraak met de dokter tijdens het spreekuur, zodat we alles over de bar te weten komen.

Oorspronkelijk komt het idee van een speakeasy bar uit de droogleggingsperiode van de Amerikaanse jaren ’20. In die tijd was het verboden om alcohol te drinken, wat leidde tot de verborgen speakeasy barretjes. Hier mocht uiteraard niet te veel over gesproken worden. De bars hadden vaak een cover: ze zaten bijvoorbeeld achter een boekenkast in een bibliotheek of hadden een voorgevel waar iets anders opstond dan er in het pand was, zoals een dokterspraktijk.

Sfeervol en goed verstopt

Dr. Watson vind je dus alleen als je goed zoekt. Ergens in de stad hangt een bordje voor de dokterspraktijk. Na een willekeurig trappetje naar beneden, eindig je in een compleet andere wereld: een plek vol ambiance, gezelligheid en kwaliteit waar je een unieke sfeer voelt: volledig in de jaren ’20. Zowel qua setting als stijl. Zo dragen de doktersassistenten een giletje met een wit overhemd en vlinderdasje, hoor je op de achtergrond jazzmuziek en bekende klassiekers en hangen er aan het plafond verschillende worsten.

De verschillende ruimtes in de praktijk zijn trouwens ruw vormgegeven. Je vindt bij de dokter geen netjes gelegde parketvloer en een mooi behangetje, maar een stenen vloer en dito muur. Als het regent kan het zelfs voorkomen dat je de druppels op de muur voorbij ziet komen. Op deze manier krijg je écht het gevoel van een speakeasy bar. Daarnaast zie je in de kleine raampjes de voeten van onwetende voorbijgangers voorbij sloffen. Sommige mensen lopen wel drie of vier keer voorbij, voordat ze de dokter weten te vinden!

Bij de bar vind je tientallen glimmende drankflessen die de dokter voor zijn recepten gebruikt: allerlei whisky’s, cocktails, gin-tonics en signature mixdrankjes staan hier op het menu. Alle drankjes zijn vernoemd naar medicijnen en medische termen: de Narcolepsia is de meest verkochte cocktail!

Voel je thuis bij de dokter

Bij de dokter staat kwaliteit voorop. Waar je bij sommige cocktailbars siropen in je cocktails vindt, wordt er hier gebruik gemaakt van versgeperste sappen. Daarnaast is er bijvoorbeeld een keuze uit zo’n veertien single malt whisky’s, elf gin tonics en een zelfgestookte Berenburg. Heb je liever een (speciaal)biertje? Ook dan zit je goed bij Dr. Watson: de dokter heeft mannen in dienst die zelf bier brouwen en steeds nieuwe (speciaal)biertjes selecteren, zodat je even iets anders drinkt dan anders in de stad.

De dokter hoopt dat je je thuis voelt in de praktijk en verrast wordt door de kwaliteit en de ambiance! “Het is niet zomaar een zaak waar mensen een kist bier naar binnen zuipen, je komt hier voor de gezelligheid. Een vaste gast gaf laatst een heel mooi complimentje: hier zijn gewoon vriendschappen ontstaan”, vertelt Dr. Watson. “De mensen die hier komen, komen voor de gezelligheid en iedereen is welkom. Zo is hier een club ontstaan die wekelijks langskomt. Er haken vanzelf mensen aan die hun nummers uitwisselen. Dat vind ik echt uniek en dat is ook de sfeer die wij willen neerzetten: je komt hier voor de gezelligheid en kwaliteit.”

Wil jij eens een trapje naar beneden nemen en in een heel andere wereld terecht komen? Zoek dan in de stad goed naar de praktijk! De dokter ontvangt patiënten op donderdag t/m zaterdag van 19:00 tot 02:00 uur. Let op! tijdens de coronaperiode kan dit wijzigen! Voor meer informatie check www.drwatson.frl.

Foto: Marcel van Kammen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *