Brows & Beauty by Tiffany: Vrouwen weer een gezicht geven

Brows & Beauty by Tiffany is vorig jaar november gestart, dus bestaat inmiddels alweer een klein jaar. In de kledingwinkel van haar moeder heeft Tiffany een mooi salonnetje staan waar ze haar klanten ontvangt. Tiffany is van haarzelf een mooi persoon met een mooi verhaal.

Maar waar komt de interesse voor wenkbrauwen vandaan?

“Ik begon vier jaar geleden met een visagie-opleiding, dus make-up. Ik ging vrouwen opmaken en samen met een vriendinnetje had ik een eigen make-up winkel. Toen vond ik wenkbrauwen al heel mooi om te doen, want wenkbrauwen doen heel veel met het gezicht van een vrouw. Qua symmetrie, qua kleur en qua vorm. Daarna ben ik in de kledingwinkel komen werken als verkoopster, maar ik voelde me niet zo gelukkig. Ik dacht wat moet ik nu gaan doen? Ik heb cursussen gevolgd voor wenkbrauwen en ik dacht, ik ga er gewoon lekker nuchter in. Binnen een jaar is het goed gaan lopen. Ik doe ook gezichtsbehandelingen, maar mijn specialiteit is toch echt wenkbrauwen.”

Als je bij Tiffany langskomt moet je bereid zijn om als een nieuwe persoon weer uit haar winkel te lopen. Niks fake, niks trendy. Het is wat het beste bij jou past. “De perfecte wenkbrauw zie je veel op social media, maar ik wil kijken wat bij jou past. Ik kijk echt naar het gezicht, dat vind ik belangrijk. Als ik naar een gezicht kijk, heb ik altijd al gehad dat ik denk jij moet die vorm hebben. Je moet er dus ook wel oog voor hebben. Ik heb vrouwen als klant die eerst ergens anders naar toe gingen en daar werd te veel geëpileerd, dan wordt het te dun. Daar houd ik niet van, ik houd ervan om het mooi vol te houden, dat is iets natuurlijker.”

Vrouwen weer een gezicht geven

“Ik had laatst een vrouw die een paar jaar geleden ziek is geweest. Ze had kanker en helemaal geen haar en wimpers meer. Bij haar is een permanente wenkbrauw getekend die twee jaar blijft zitten. Bij mij staan vrouwen die geen haar of wenkbrauwen hebben op nummer één en ik vind het geweldig om hen weer een gezicht te geven.”

Hoe denkt Tiffany over corona?

“Ik heb wel een buffer opgebouwd, dus stel dat er een volledige lockdown komt, dan sta ik heel sterk. Als het echt een paar maanden gaat duren, dan gaat de buffer wel heel snel naar beneden natuurlijk. Dan zal ik wel meer stress hebben.”

Waar wil Tiffany in de toekomst naar toe met haar winkel?

“Ik wil uiteindelijk wel in Leeuwarden blijven, maar met een groter en eigen pand. Echt een beautysalon creëren, dat lijkt me heel gaaf. Wie weet in de toekomst in meerdere regio’s, dat je een soort van franchise hebt, maar dat komt later. Wat nu op nummer één staat is mijn eigen pand, mijn eigen beautysalon. In deze tijd is het wel lastig door corona, want dan wil je eigenlijk niet aan een pand vastzitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *