Doughpamine, deeg waar je blij van wordt

Bij het gloednieuwe restaurant Doughpamine staat het deeg centraal! Met pizza’s, broodjes, salades, verse smoothies en dagverse ingrediënten kun je hier terecht voor een heerlijke pizza en binnenkort ook quiches en lasagnes. Daar stappen we graag naar binnen!

Doughpamine is een idee van Esra en Doedo. Hij komt uit Harderberg, in Overijssel, en heeft altijd in restaurants en bars gewerkt. Zoveel dat school zelfs een beetje links kwam te liggen. “Het werk was altijd gezellig”, vertelt Esra. “Het samenwerken met mijn collega’s beviel ook, het was altijd gezellig. Uiteindelijk was werken het enige dat ik deed.” Tijdens zijn studie op NHLStenden wilden beide heren geen stage meer lopen in een hotelketen, iets waar door de opleiding flink op werd gestuurd. “We zijn een beetje gaan brainstormen en kwamen op het idee om ons eigen bedrijf te starten en daar een stage te lopen. Met de directeur zijn we om tafel gaan zitten en hij vond het alleen maar geweldig. Bij andere studenten die hetzelfde hebben gedaan zijn we langs geweest om informatie te krijgen. Zo is het balletje een beetje gaan rollen.” 

Gastvrij en gemoedelijk 

Hoe gek het misschien ook klinkt: het coronavirus was voor beide compagnons een gunstig iets. “We zijn een bezorgres- taurant, dus het virus had niet gelijk invloed op ons”, legt Esra uit. “Tegelijkertijd met de stappen van de Overheid hebben wij ook onze stappen kunnen zetten. Zo mocht de eerste maand dat wij open waren het terras nog niet open. Hierdoor konden wij ons juist focussen op het opzetten van de 

bezorgdienst. Op het moment dat we dat onder de knie hadden, mocht het terras weer open en konden we ons daar op focussen. Zo krijgen we langzaam alles onder controle.” En dat onder controle hebben? Dat is gelukt! Het deegrestaurant zit in een stu- dentencomplex, vlak bij het centraal station van Leeuwarden. Door de locatie straalt de plek gemoedelijkheid uit.  “Ik wil het eigenlijk niet zeggen,” begint Esra voorzichtig, “maar je kunt het een beetje vergelijken met Starbucks. Wij spreken mensen aan bij hun voornaam en de sfeer die hier hangt is heel vriendschappelijk. Wij zijn een beetje onze eigen doelgroep. Hierdoor is het makkelijker om naar binnen te lopen en even een praatje te maken. Het is een mix van gastvrijheid en gemoedelijkheid.” 

Deeg waar je blij van wordt 

Nog even terugkomen op het deeg van Doughpamine: dat wordt namelijk ook op een hele specifieke manier gemaakt, waardoor je de allerlekkerste pizza krijgt. Het speciaal geselecteerde volkorenmeel, dat door verschillende ervaringsdeskundigen is aangeraden, is van de allerbeste kwaliteit en wordt op een specifieke manier gemaakt. Het is deeg waar je blij van wordt! Vandaar de naam, een mix tussen dough (deeg) en dopamine (het stofje dat in je hersens zorgt voor blijdschap). 

Als laatste vragen we Esra of er over een jaar meerdere vestigingen zijn van Doughpamine. Dat wil de jonge  restauranthouder niet vastleggen. “De eerste stap is zorgen dat het goed draait. Ik ben hartstikke ambitieus en geloof zeker in Doughpamine. In onze openingsmaand zit een stijgende lijn. Daar kun je natuurlijk niets aan aflezen, maar als dat zich doortrekt komt het helemaal goed.” 

Zo’n pizza waar je blij van wordt: dat moeten wij proeven! De pizza Bianca Patate Pancetta (een pizza met spek en aardappel) krijgen wij thuisbezorgd van Esra. Het is misschien een beetje een gekke combinatie, spek en aardappel, maar jeetje: wat is deze pizza lekker! Vergelijk het met de gemiddelde pizzeria en je proeft het verschil. De bodem is lekker luchtig en de dagverse ingrediënten proef je. Dit is een aanrader voor elke pizzaliefhebber! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.