Dit is wat je kunt doen in Natuurmuseum Fryslân tijdens de kerstvakantie

Vorige week gaven we al aan dat er in de kerstvakantie allerlei toffe dingen te doen waren in Natuurmuseum Fryslân. Vandaag zetten we een aantal dingen voor je op een rijtje!

Workshops: dino’s in verhalen (4-8 jaar)

Er zijn vele verhalen en rijmpjes over dino’s geschreven. Tijdens deze workshop wordt er een verhaal voorgelezen en gaan kinderen met het verhaal verder. Hoe loopt het af? De kinderen gaan dit op verschillende manieren verder vertellen door te schrijven, te knippen en te plakken, door te tekenen en door verder te rijmen.

Workshops: hoe zagen dino’s eruit? (8-12 jaar)

Onderzoekers hebben veel ontdekt over hoe dino’s eruit zagen. De grootte, de kleur, met vacht of veren. Kinderen gaan met deze workshop hun eigen dino bedenken en geven dit beeldend weer. Niet met pen of potlood, maar het wordt een kunstwerk van graffiti.

Workshops: dino’s van de toekomst (4-12 jaar)

Deze workshop is een beeldende workshop. Na een korte inleiding gaan de kinderen aan de slag met styropor, tijdschriften en mod podge. Ze kijken niet terug in de tijd, maar naar de toekomst. Hoe zou een dino er in de toekomst uit zien? Alles is mogelijk!

Workshop: een Paleontowattus??!!

Een paleontoloog neemt de kinderen mee in zijn beroep. Wat is een paleontoloog, wat doet hij en hoe gaat hij te werk? Hij vertelt over de opgraving van het Tyrannosaurus skelet in het Amerikaanse Montana. Als afsluiting gaan de kinderen zelf aan de slag met een dig-a-dino pakket. Hiermee kunnen ze een mini-dino uit gips hakken. Geschikt voor kinderen van 8 t/m 12 jaar.

Ontmoet een echte dino-deskundige!

Op een aantal dagen komt paleontoloog Yasmin Grooters, verbonden aan Naturalis Biodiversity Center, naar het Natuurmuseum om in het Open Atelier te werken aan de botten van een Triceratops (het favoriete hapje van een T. rex!). De data zijn: 28 december 2022 en 4 januari 2023.

De data en tijden van de workshops worden nog bekendgemaakt. Voor bepaalde workshops wordt een kleine vergoeding gevraagd. Alle informatie

Data en tijden worden nog bekend gemaakt. Voor bepaalde workshops wordt een kleine vergoeding gevraagd. Alle informatie daarover vind je op de website van het Natuurmuseum! En ze volgen op Facebook of op Instagram is natuurlijk ook een optie.

Openingstijden

In de kerstvakantie (24 december 2022 t/m 8 januari 2023) is het museum dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur, dus ook op de maandagen. Uitzonderingen: het museum is op 24 en 31 december geopend tot 16.00 uur en gesloten op Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag. Tweede kerstdag is het museum dus gewoon te bezoeken.

Bron foto: Natuurmuseum Fryslân

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *