Dit is het duurste huis dat je nu in Leeuwarden kan kopen

Wij speuren graag Funda af om te dromen over de huizen die te koop staan. Onze aandacht werd getrokken door een prachtig monumentaal grachtenpand aan de Willemskade, op loopafstand van het centrum.

Het grachtenpand is ontworpen door stadsarchitect Thomas Adrianus Romein, die ook het Paleis van Justitie, het Stedelijk Gymnasium en het Beurs- en waaggebouw heeft ontworpen. Met energielabel F is het energieverbruik aan de hoge kant, maar daar krijg je wel een perceeloppervlakte van 285 m² en een woonoppervlakte van 300 m² voor terug.   

Het optrekje is gebouwd rond 1880 en heeft maar liefst drie verdiepingen. Met vier slaapkamers en twee badkamers is er genoeg ruimte in huis. Naast enorm veel woonruimte heeft het grachtenpand ook een enorme achtertuin: met een ruimte van 117 m² heb je alle ruimte om lekker te relaxen. De tuin is onderhoudsvriendelijk, grotendeels bestraat en voorzien van een grote veranda. Op de foto’s van de tuin is ook nog eens een jacuzzi te zien, wat betekent dat je heerlijk kan genieten van een goed bad.

Voor het luttele bedrag van ‘slechts’ 1,1 miljoen euro kan dit grachtenpand van jou zijn. Meer informatie over de woning en extra foto’s vind je hier.

Foto’s: Funda.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *