Dit is er dit jaar te doen met Bevrijdingsdag in Leeuwarden

Morgen is het 5 mei en dat betekent Bevrijdingsdag. Bevrijdingsdag is de nationale feestdag waarop we de bevrijding van Nederland in 1945 vieren. Normaal gesproken wordt dit gevierd met onder andere live muziek op het Oldehoofsterkerkhof en met veel gezelligheid in de stad, maar net als vorig jaar is dat dit jaar helaas niet het geval, maar wat is er dit jaar wel te doen tijdens Bevrijdingsdag in Leeuwarden?

Om te beginnen is er een stadswandeling. Deze stadswandeling neemt je als wandelaar mee door Leeuwarden en voert je langs bijzondere locaties die voor altijd verbonden zullen zijn met het verhaal van de oorlog. Het verhaal van toen, in de stad van nu. Zonder de hele geschiedenis te willen of te kunnen vertellen is een aantal verhalen bijeengebracht dat de uiteenlopende aspecten van de bezetting belicht. Zo zijn er locaties beschreven die verbonden zijn met verzet, vervolging, collaboratie, luchtoorlog, dagelijks leven en bevrijding. Ook kom je in je wandeling bijzondere monumenten tegen die aan de oorlog herinneren. Deze stadswandeling voor Bevrijdingsfestival Fryslân is gebaseerd op een van de vele historische wandelingen van Historisch Centrum Leeuwarden. Hieronder een lijst van de wandelroute, op de website van Bevrijdingsfestival Fryslân kun je meer informatie hierover vinden.

Dit jaar is er wel een Bevrijdingsfestival, al is deze wel online. van 17:00 tot 22:00 uur zal er een uitzending te zien zijn op onder andere Omrop Fryslân en de websites van Bevrijdingsfestival Fryslân en de Harmonie. Meerdere artiesten gaan optredens geven in de Harmonie en de Neushoorn. De livestream van de optredens in Neushoorn kan je kijken op de Facebookpagina van Neushoorn. Onder andere Davina Michelle, Tino Martin en De Kast geven live optredens. Voor meer informatie omtrent de tijden van de optredens kan je terecht op de website van Bevrijdingsfestival Fryslân.

Foto: Marcel van Kammen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *