Dit goed onderhouden rijksmonument in Wergea kan binnenkort van jou zijn!

Op slechts vijf minuutjes rijden, net iets ten zuiden van Leeuwarden, vind je Wergea. In het centrum van dit gezellige (watersport)dorpje, gelegen aan de Grote Buren, staat een prachtig en goed onderhouden rijksmonument uit 1878 te koop. Is deze pastoriewoning wellicht jouw droomhuis?

De woning aan de Grote Buren is niet voor niets een Rijksmonument. Het huis beschikt nog over diverse authentieke elementen, waaronder interne raamblinden, kamer-en-suite, originele paneeldeuren, ornamentbogen en een ruime kelder met bogen. Op het perceel van ruim 3.300 vierkante meter vind je daarnaast een monumentale beukenboom van minimaal 200 jaar oud! Ook staat op het terrein nog een klein gebouwtje, wat ook op een van de foto’s hieronder is te zien. Het is een gebouwtje met een bijzondere geschiedenis!

De woning is goed onderhouden, maar wellicht dat de inrichting niet helemaal je smaak is, dat kan natuurlijk. In totaal beschikt het huis over tien kamers, waarvan vijf slaapkamers en daarnaast twee badkamers met een apart toilet. Iets moois is er dus zeker van te maken!

Is je interesse gewekt? De woning staat op dit moment te koop voor €895.000,-. Meer informatie over de woning vind je hier.

Foto’s: Funda

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.