Deze week een throwback naar: het Diaconessenhuis

Deze week hebben we een throwback naar het Diaconessenhuis! Inmiddels al voor een best lange tijd gesloten, maar het voormalige ziekenhuis roept zeker herinneringen op!

Het Diaconessenhuis werd opgericht in 1880. Het voormalige ziekenhuis is meerdere keren verhuisd. De eerste keer was al twee jaar na de opening. Door de toenemende vraag naar zorg zo kwam het Diaconessenhuis op de Voorstreek. Hier was een groter onderkomen. In 1984 kwam het voormalige ziekenhuis uiteindelijk op de Noordersingel. Het gebouw was eerst niet zo groot, maar kreeg later een flinke uitbreiding.

Het Diaconessenhuis werd uiteindelijk samengevoegd met het Triotel en Sint Bonafitus Hospitaal. Deze samenvoeging kreeg de naam Medisch Centrum Leeuwarden, en het Diaconessenhuis werd aangewezen als MCL-midden. Het Sint Bonifatus Hospitaal werd MCL-noord en het Triotel werd MCL-zuid. In 1987 bouwde het MCL een nieuw ziekenhuis bij het Triotel en toen sloot het Diaconessenhuis haar deuren. Na 1987 werd het Diaconessenhuis omgebouwd tot woningen.

Bron foto: HCL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *