De twee pijlers van Studio Elements

Volhouden: het is iets waar veel mensen moeite mee hebben wanneer ze met een gezondere leefstijl willen beginnen, willen afslanken of lekkerder in hun vel willen zitten. En daar gaat Studio Elements je het komende jaar bij helpen!

Studio Elements is een leefstijl- en personal trainingsstudio die naar het totaalplaatje kijkt. Naast personal trainers zijn de teamleden ook vitaliteitscoaches en leefstijlcoaches. Daar vallen Leon en Arjen, de mede-eigenaars van Studio Elements, ook onder.

Leefstijl

Bij Studio Elements wordt gekeken naar twee pijlers: leefstijl en vitaliteit. Leefstijl draait om al het gedrag dat invloed heeft op jouw gezondheid. Denk hierbij aan voldoende bewegen, stoppen met roken, matigen met alcohol, verantwoord en gevarieerd eten, leren ontspannen, uitgerust wakker worden en omgaan met stress.

“Door alle informatie-overload, weten mensen vaak niet zo goed waar ze moeten beginnen”, vertelt Arjen. “Om je leefstijl duurzaam te veranderen is het belangrijk dat je het totale plaatje in kaart brengt. Wil je bijvoorbeeld afslanken, maar heb je tegelijkertijd te weinig energie om de dag door te komen? Dan is het veel verstandiger om eerst je energielevel op te bouwen, voordat je überhaupt begint met afslanken. Hierdoor wordt de kans op volhouden ook groter.”

Vitaliteit

Tussen leefstijl en vitaliteit zit een groot verschil. Vitaliteit gaat over levendigheid. En dat ontstaat door acceptatie, het ervaren van autonomie en het leiden van een zinvol bestaan en een goed leven. Dat kan ook als je niet gezond bent, waarmee we vitaliteit loskoppelen van gezondheid.

Om bezig te kunnen zijn met leven, is het belangrijk om uit de zogenaamde ‘overleefmodus’ te komen. Ze worden gegijzeld door stress omdat ze bijvoorbeeld alsmaar een te hoge lat nastreven, continue de harmonie willen bewaken of het gevoel hebben dat ze overal de controle over moeten behouden. Als je het overzicht kwijt bent is het dan lastig om de juiste keuzes te maken.

Bij Studio Elements helpen de trainers en coaches jou om meer uit je leven te halen, ongeacht of je jong, oud, ziek of gezond bent. Om jou het beste te kunnen helpen, maken ze gebruik van de vitaliteitscheck; een uitgebreide intake waarin alle pilaren van vitaliteit in kaart worden gebracht.

Op die manier kan een gericht plan van aanpak worden gemaakt, om de vitaliteit te verbeteren. Door middel van (fysieke) coachingsessies helpen ze jou om de regie terug te krijgen op je leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *