De toegankelijkheid van horecaconcept Sophias

In het voormalige pand van de Aegon vind je sinds september vorig jaar horecaconcept Sophias! Jochem van der Schoot (van onder andere Eurohotel) en Willem Nicolai (van onder andere Doozo) zetten hier, samen met een topteam, een unieke beleving neer op het gebied van horeca.

Sophias is – kort uitgelegd – een concept dat bestaat uit een groot restaurant en een grote binnentuin: de City Garden. Qua menukaart en stijl gaat het restaurant richting fine dining. Dat houdt in dat je hier goed eten vindt dat dagelijks vers wordt klaargemaakt met de mooiste ingrediënten, maar ook dat het horecaconcept voor iedereen toegankelijk is. Zo gaan een heel uitgebreide wijnkaart met hoogwaardige wijnen en ‘gewoon’ pils op de tap hier hand in hand.

Wisselend seizoensmenu of à la carte

Wanneer je er voor kiest om bij Sophias binnen te dineren, heb je de keuze uit twee verschillende menu’s. Zo kun je hier kiezen voor een voorgerecht, hoofdgerecht en een nagerecht à la carte, maar bestaat er ook de mogelijkheid om je te laten verrassen door het chef’s menu. In drie, vier of vijf gangen word je door het keukenteam verwend met een wisselend seizoensmenu.

Je diner nóg specialer maken? Dat is mogelijk met een extra kazensupplement of een bijpassend wijnarrangement. Zo kun je een lange avond genieten van een compleet diner. En als het mooi weer is, kun je in de City Garden lekker relaxen.

City garden

Over de City Garden gesproken: die laat een prachtige indruk achter. Een stap naar buiten is namelijk een stap in een compleet andere wereld. Van de prachtig vormgegeven zitplaatsen tot aan de bar: de City Garden heeft een ambiance die het meest doet denken aan een prachtige beachclub zoals je die alleen op plekken als Ibiza vindt.

De verlichting en de overkappingen geven een heerlijke sfeer aan de City Garden en het stromende water tussen de zitplaatsen in maakt de gezelligheid compleet. Hier kun je overdag relaxen en tijd doorbrengen met je vrienden en familie.

Wanneer de avond valt, kun je hier genieten van de lekkerste cocktails, mixers, wijnen, bieren en bites. Qua bites vind je bij de City Garden overigens herkenbare bites van over de hele wereld. Zo vind je er kroketten op brood, nacho’s en dimsum, maar dan wel à la Sophias. Dat uit zich onder andere in prachtig opgemaakte gerechten met de mooiste ingrediënten.

Coffee- en foodbar nero

Naast Sophias en de City Garden vind je vanaf mei ook Coffee- en foodbar Nero: een toegankelijk foodconcept met een dikke knipoog naar bewust eten. Zo heeft de bedrijfsleider onder andere een opleiding diëtiek, waardoor jij al jouw vragen over gezond eten gerust kunt stellen. Bij Nero kun je de hele week terecht voor al je gezonde maaltijden.

Dat betekent dat je jouw ontbijt en lunch met tussendoortje hier kunt afhalen, maar eventueel ook je avondmaaltijd. Die maaltijden voldoen trouwens helemaal aan jouw dagelijkse behoefte, zodat je gebalanceerde voeding binnenkrijgt. Daarnaast zijn er zes (!) molens met zes verschillende koffies.

Naast het stukje ‘foodbar’ wordt Nero namelijk ook een coffeebar. Die koffies kunnen vervolgens allemaal op een verschillende manier worden gebrand, waardoor je tal van smaken krijgt. Zelfs als je niet van koffie houdt, krijg je hier zin in koffie.

Overigens is er ook al over de toekomst van Nero nagedacht: Nero Picknick. Bij Nero kun je dan een kleedje met gevulde picknickmand halen en bijvoorbeeld in het gras voor Nero lekker gaan genieten.

Naar verwachting gaat Nero begin mei open.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.