De Oldehove beklimmen, stadswandelingen en rondleidingen: het HCL organiseert toffe activiteiten tijdens de Nacht van de Nacht

Ken jij de Nacht van de Nacht al? Tijdens de Nacht van de Nacht worden er door het hele land evenementen georganiseerd in het donker. Zo ook bij het Historisch Centrum Leeuwarden!

De Nacht van de Nacht is dit jaar op 29 oktober en wordt georganiseerd om te ontdekken hoe mooi de nacht is. Het HCL organiseert verschillende wandelingen, je kunt een rondleiding volgen door de Schatkamer en ook de Oldehove is die avond te beklimmen. Tussen 20.00 uur en 23.00 uur betaal je slechts €1,- per persoon. Reserveren is niet mogelijk.

Historische horeca wandeling

Tijdens de historische horeca wandeling om 20.00 uur reis je met een stadsgids langs interessante locaties met sappige verhalen over de rijke horecageschiedenis in Leeuwarden.

De tapperijen, koffie- en bierhuizen, logementen en herbergen concentreerden zich in de loop van de tijd op verschillende locaties in de stad. De etablissementen hebben en hadden een sterke sociale functie en er werd bij tijd en wijle ook stevig gedronken.

Moord & doodslag wandeling

Om 21.30 uur start de moord & doodslag wandeling. De tocht voert langs plekken in de binnenstad waar geruchtmakende moorden gebeurden èn langs locaties waar moordenaars met hun leven moesten boeten voor hun misdaad.

Leeuwarden kent een rijke, soms spraakmakende historie als het gaat om moord en doodslag. Wie kent bijvoorbeeld niet het verhaal van Meindert Tjoelker of Manuel Fetter? Maar ook verder terug in de tijd vinden we ruzies met een fatale afloop of geniepige moorden waarvan daders nooit gepakt zijn.

Rondleiding door de vernieuwde Schatkamer

Tijdens de rondleidingen door de vernieuwde Schatkamer van het HCL ontdek je alle topstukken uit de eigen collectie. Dat zijn allerlei objecten die anders achter de depotdeuren verscholen zouden blijven.

Neem bijvoorbeeld een archiefkast uit de 16e-eeuw, restanten van de grote kermisbrand van 1842, lansen van de schutterij en een stereoscoop uit de Eerste Wereldoorlog. De Schatkamer is alleen te bezoeken onder begeleiding van een rondleider en normaliter niet altijd open. De rondleidingen starten om 20.00 uur, 21.00 uur en 22.00 uur.

Voor de stadswandelingen is het niet verplicht om je aan te melden, maar het mag wel. Voor de rondleidingen in de Schatkamer is opgave wenselijk. Opgeven kan in beide gevallen via historischcentrum@leeuwarden.nl of 058-2332350.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *