De naakte waarheid: Mounssif Yettefti

In De Naakte Waarheid spreken we elke editie iemand die zich letterlijk en figuurlijk blootgeeft. In deze editie: Mounssif Yettefti (35). Je kunt Mounssif kennen van croissanterie Du-Nord in de Doelesteeg, het televisieprogramma First Dates, of ‘gewoon’ van zijn uitgesproken kledingstijl. Hij vertelt over hoe zijn vader op 19-jarige leeftijd als eerste generatie gastarbeider naar Nederland is gekomen, waar we hem ’s nachts voor wakker mogen maken en wat hij zou doen als hij één dag burgemeester van Leeuwarden zou zijn.

Naam: Mounssif Yettefti

Leeftijd + woonplaats: 35, Leeuwarden

Werk: Coördinator op kabelschadedesk

Hobby: Voetbal, Motoren (en sleutelen), en creatief bezig zijn/de grens opzoeken.

Relatiestatus: Avondeten gemaakt voor 2 personen en alles in m’n eentje opgegeten

Waar kunnen mensen jou van kennen?

“Croissanterie Du-Nord in de Doelesteeg misschien? En anders van First dates, Het outje van, Iconic Balls, of door mijn iets wat uitgesproken kledingstyle?”

Waar ben je opgegroeid? Tietjerk

“Wat wilde je vroeger worden? Ik heb eigenlijk nooit echt geweten wat ik wilde worden vroeger. Op latere leeftijd wilde ik graag een eigen (horeca)zaak, maar dat heb ik nooit doorgezet. Achteraf best blij mee, aangezien ik klaar was met het werken in weekenden, feestdagen, en verjaardagen van vrienden/vriendinnen.”

Wat is het raarste dat je ooit in de slaapkamer hebt meegemaakt?

“Dat een tinderdate op onze 2e date in haar slaap haar behoefte heeft gedaan in mijn bed. Oftewel, ze heeft in haar slaap mijn bed volgescheten (ik lag er naast).”

Wat zou je graag nog eens over willen doen in je leven?

“Niets. Klinkt misschien erg afgezaagd, maar alle leuke-, en minder leuke dingen hebben mij gemaakt tot de persoon die ik nu ben.”

Wat is je meest positieve eigenschap?

“Ik denk mijn enthousiasme, creativiteit, en positiviteit.”

Waar mogen we jouw ‘s nachts voor wakker maken?

“Met de mededeling dat ik de volgende dag vrij ben, of voor de couscous van mijn moeder.”

Wie is je held of heeft jou in het leven erg geïnspireerd?

“Mijn vader. Hij is op 19 jarige leeftijd (in 1969) als eerste generatie gastarbeiders naar Nederland gekomen, en pas toen hij in Nederland kwam heeft hij zijn ouders gebeld om te vertellen waar hij was. Daarnaaast heeft hij zijn hele leven in zijn eentje opgebouwd. Overigens is mijn moeder mijn heldin, omdat ze het zo lang met hem vol houd (nog steeds).”

Wat zou je veranderen als je één dag burgemeester van Leeuwarden bent?

“Meer kansen creëren voor starters in de woningmarkt. In de randstad is het al bizar om een woning te kunnen kopen, maar in Leeuwarden is het ook dramatisch!!Daarnaast Vind ik dat het Cambuurstadion moet blijven waar het nu is. Het stadion hoort gewoon op het Cambuurplein te staan! Bouw er een ring of twee bovenop. Probleem opgelost.”

Wanneer heb je voor het laatst gehuild? En waarom?

“Dat is alweer zo lang geleden dat ik het mij eigenlijk niet kan herinneren.”

Als ik morgen de loterij win, ga ik…?

“Een rondreis maken door Azië.”

Wat is je grootste blunder ooit?

“Dat zijn er meerdere, maar de leukste is dat ik rond mijn 16e met een meid naar de bios ging, haar hand vast hield richting de stoelen (het was donker in de zaal), en mijn hoofd stootte tegen de muur. Het bleek een kleine zaal te zijn, in plaats van de grote.”

Met wie heb je voor het eerst gezoend?

“De eerste keer was op een camping in Zuid-Frankrijk, maar haar naam weet ik niet meer.”

Wat is je slechtste eigenschap?

“Ik ben ontzettend ongeduldig (vaak komt dit voort uit enthousiasme). Als ik iets in mijn hoofd heb dan moet het ook asap (zo snel mogelijk, red.) gebeuren.”

Wat is de raarste plek waar je seks hebt gehad?

“Halverwege de afsluitdijk op een “pech parkeerplaats”.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *