De Fryske Vlogger verrast door iemand die wel erg gesteld is op haar privacy

De AVG, Algemene Verordening Gegevensbescherming, is in mei 2018 ingegaan en is in heel Europa van kracht. Er zijn strengere regels opgesteld met betrekking tot privacy; onder andere beperkingen voor het verwerken van persoonsgegevens en ook gefilmd en gefotografeerd worden, kan issues opleveren. De ene persoon zal zich hier niet zo druk om maken terwijl de andere persoon juist erg veel waarde hecht aan zijn of haar privacy. Dit merkte De Fryske Vlogger afgelopen week ook…

Op de markt filmt de De Fryske Vlogger een wat oudere man en zichzelf en ze zijn rustig in gesprek. Op het naastgelegen bankje zitten nog twee mannen op leeftijd de conversatie te volgen. Plotseling gaat een vrouw zich er mee bemoeien en dat levert een spraakmakend filmpje op. Ze is van mening dat zij zelf gefilmd wordt, wat zeker niet het geval is, en dreigt haar advocaat in te schakelen. Ze wijst de Fryske Vlogger op de ‘APV-wet’. Huh, APV? Het is toch echt AVG! Zoveel verstand heeft ze er dus eigenlijk ook weer niet van.

De Fryske Vlogger weet eigenlijk ook niet zo goed wat hij er mee aan moet, hij doet tenslotte niets verkeerd. De vrouw weet van geen ophouden en gaat door met haar verwijten. Ze is van mening dat ze zich gedragen als jeugd en introduceert vervolgens het nieuwe begrip ‘hangbejaarden’. Alle vier de mannen schieten in de lach.

Benieuwd naar de gehele vlog? Klik dan hier.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *