Column van Hayo Galema: Hoop

Je leest het wel eens: hoop is uitgestelde teleurstelling, maar de oude zegswijze hoop doet leven vind ik leuker en draagt in ieder geval wat meer vertrouwen in anderen uit. Hoop gaat over dingen die je niet zelf controleert, maar waarvoor je de ander nodig hebt. Hoe meer mensen dezelfde hoop hebben, hoe dichter je komt bij het bereiken van wat je wilt.

We hebben mooie zomermaanden achter de rug in de binnenstad. Een grote toeristische aanloop: volle terrassen en een groot inhaaleffect in de winkels. Maar er blijft nog wel wat te hopen: in de culturele sector, de evenementenbranche en de nachthoreca gelden nog veel beperkingen wat bezoekers betreft of openingsmogelijkheden. Er is een eerste start gemaakt met massa-evenementen in het voetbal (zij wel…) en de Formule 1. Ik hoop dat het effect op zorg uitblijft en dat ook anderen hierdoor mogelijkheden krijgen.

Ik hoop op een goed najaar en ik hoop dat u daarbij helpt door een prikje te halen. De stad moet weer bruisen zoals voorheen. We hebben goede evenementen nodig en een bloeiend uitgaansleven. Ik hoop dat het binnenkort weer kan.

Ik hoop dat al die mooie dingen die op de agenda staan succesvol kunnen zijn: Icons in het Fries Museum, het aangepaste Fries Straatfestival, CityProms, Roze Zaterdag, en alle andere.

Ik hoop dat we kunnen werken aan een geweldig 2022, zonder beperkingen! Kijk maar eens wat Arcadia in petto heeft voor de binnenstad. Een heus bos in de stad! Dat wil heel Europa zien! (hoop ik)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *